Verhalen en muziek in Paleis Soestdijk

Verhalen en muziek in Paleis Soestdijk

Koningen, prinsen en prinsessen, als de voormalige bewoners van Paleis Soestdijk  een boekje open konden doen….Tijdens de kerstvakantie gebeurt het! Gekke, ontroerende maar altijd meeslepende verhalen en muziek klinken in heel het paleis!

tijdens de kerstvakantie is er in Paleis Soestdijk een gevarieerd programma voor jong en oud met verhalenvertellers en muziek. Dagelijks is er een storywalk te volgen op meerdere locaties in het paleis. Dit zijn levendige vertellingen van professionele storytellers over de voormalige bewoners van Paleis Soestdijk, waarbij feiten en fantasie elkaar aanvullen. Naast de storywalk zijn nog veel meer verhalen te beleven op Paleis Soestdijk!

StoryWalk
Bezoekers maken een rondtocht door het paleis en kiezen bij welke verhalen zij blijven luisteren. Bovendien is elke dag iets nieuws te beleven met een wisselend programma in het paleis en in het buitenterrein. Behalve verhalen komt er ook veel muziek aan bod.

‘Echte’ prinsen en prinsessen
In het souterrain blikken vier korte verhalen – in eigentijdsse vorm en met veel fantasie – terug op de geschiedenis. Kinderen volgen een spannende speurtocht door het paleis die leidt naar het souterrain. Daar komen de voormalige bewoners van het paleis tot leven door videomapping: projecties van bewegende beelden in de ruimte, de prinsen en prinsessen lijken echt rond te lopen! Kunstenares Irma de Vries (onder meer bekend van haar werk voor het Amsterdam Light Festival) ontwikkelde dit speciale kinderprogramma.

Themaverhalen
Elke dag kunt u ook verschillende ‘themaverhalen’ bijwonen. Alle thema’s, zoals winterverhalen, vriendschapsverhalen, verhalen van prinsessen en koninginnen en de Koninklijke hofmuziek,  hebben betrekking op de voormalige bewoners of functie van het paleis.

Praktisch

Het programma vindt plaats tussen 11:00 en 17:00

Kinderen tot en met 12 jaar die verkleed als prins of prinses komen tijdens de kerstvakantie, krijgen gratis toegang!

De toegangskaarten zijn online voor een gereduceerde prijs te koop: €13,50 per persoon. Bij de kassa betaalt u  €15,00 per persoon. Het is aan te raden om te reserveren van te voren.

Zie verder: www.paleissoestdijk.nl

 

Share This