5 tips om je zelfvertrouwen te boosten

5 tips om je zelfvertrouwen te boosten

Een belangrijk iets dat je in je leven leert is om van jezelf te leren houden en volledig te accepteren, maar dit is voor vele vrouwen nog steeds  erg moeilijk om te doen. Wij merken snel alle kleine dingen die we niet leuk aan onszelf vinden op en gebruiken die kans om onszelf helemaal klein te maken. Dit is een slechte eigenschap die we jammer genoeg vaak onbewust dagelijks herhalen. Sommige noemen deze stem in onszelf de “inner mean girl“. Vandaag geef ik wat advies om je “inner mean girl” te sussen.

Maak tijd voor jezelf vrij

In onze drukke samenleving is het makkelijk door dingen als  werk, je sociale leven en al je andere verplichtingen jezelf te vergeten, maar juist op het moment dat jouw leven chaotisch dreigt te worden heb je tijd de voor jezelf het hardste nodig. Dingen als een avondje re-winden in een bad met een masker op en een goed boek, Kan je jouw stemming voor de week verbeteren en dit alleen al zorgt er voor dat je je gelukkiger voelt en jouw hoofd helder houd.

Positieve affirmaties

positieve affirmaties - planetfem

Neem is de tijd om in plaats van gemene en denigrerende uitspraken over jezelf, juist eens positieve affirmaties te oefenen. Bedenk 3 complimenten die je graag over jezelf zou willen horen, en geef deze aan jezelf. Het kan helpen om voor een spiegel te staan. Lees deze affirmaties serieus op en probeer jezelf te stoppen als je merkt dat je neigt om iets slechts over jezelf te zeggen, wees aardig tegen jezelf. Zou jij de dingen die jij over jezelf zegt tegen een vriendin zeggen? Hoogst waarschijnlijk niet, dus waarom is het wel oke als jij zo over jezelf praat?

Hype jezelf op 

Wanneer je een dip zit is het makkelijk om vast te blijven zitten in een routine. Een makkelijke manier om jezelf een boost te geven is om jezelf op te dutten en in de spiegel te bekijken hoe fly je er wel niet uitziet. Doe je favoriete lipstick op en trek dat jurkje aan dat je aan het bewaren was voor een bijzondere gelegenheid, als je iets mooi vindt moet je het dragen dat perfecte moment waar je op aan het wachten bent bestaat niet, en iedere dag is immers bijzonder nietwaar?  Al ga je alleen maar naar de supermarkt, wees niet bang om te stralen.

Onderschat je playlist niet

Iets wat ik iedereen aanraad tijdens een funk Is het vernieuwen van je playlist. Meerdere studies verklaren dat de muziek naar waar je luistert je humeur bijeen vloed en iedereen weet dat positieve tunes zelfs de donkerste dagen verlichten. Vandaar dus deze tip. Luister naar nummers zie jou een goed gevoel geven en jou zelfverzekerd maken. Artiesten zoals Lizzo, Beyoncé en Dounia hebben geweldige nummers die jou geheid zullen omtoveren tot een echte diva.

Vermijd de negativiteit 

Iedereen heeft wel te maken met negativiteit, misschien is het je een oude vriendin, een buurvrouw of een collega. Hoe dan ook twijfel niet en verwijder ze uit je leven. Het is veel makkelijker dan dat je denkt en het hoeft ook niet rommelig te verlopen. Wat belangrijk is om te begrijpen is dat deze mensen die geen toegevoegde waarde in je leven leveren niet goed zijn om in je buurt te hebben, het zorgt niet alleen voor veel stress en drama ,maar ook is het schadelijk voor je mentale gezondheid. Dus om er voor te zorgen dat deze persoon uit je leven verdwijnt kun je er voor kiezen om langzaam wegtrekken door bijvoorbeeld telkens niet komen opdagen. Na een paar keer hebben ze het door en laten ze je hopelijk met rust. Of mijn favoriet gewoon eerlijk het probleem toegeven en om die redenen besluiten dat het beter is om beide je eigen kant op te gaan.

Share This