9-daagse Dutch Design Week

9-daagse Dutch Design Week

De negendaagse Dutch Design Week (DDW) is in volle gang. Elk jaar in oktober vindt het grootste designevenement van Noord-Europaplaats in Eindhoven. DDW presenteert werk en concepten van ruim 2400 ontwerpers aan meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tot 25 oktober presenteert DDW verspreid over zo’n tachtig locaties door heel Eindhoven onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

What if…
Het thema ‘What if…’ moet de verbeeldingskracht van ontwerpers benadrukken door de vraag te stellen die vooraf gaat aan elke creatie en waar alle vernieuwing begint. De vraag van iedereen die gelooft dat alles beter, mooier of efficiënter kan, en in ieder probleem de uitdaging herkent.

Routes
De designexperts hebben verschillende thematische routes samengesteld. Elke route leidt je op de fiets of met een Volvo Design Ride in ongeveer een dag langs een speciale selectie van exposities, presentaties, lezingen en livemuziek. Er zijn routes voor nieuwkomers, doorgewinterde DDW-bezoekers, en alles ertussenin. Te voet of met de fiets zijn deze allemaal in een dag te volgen.

Kom je verwonderen, laat je verrassen of vergaap je tijdens de DDW. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden en laat je overtuigen door de kracht van design.

Meer informatie vind je op ddw.nl

Share This