Aangrijpende roman: Haar naam is Poppy Day

Aangrijpende roman: Haar naam is Poppy Day

Na het hartverscheurende Een beetje Liefde komt Amanda Prowse met een nieuwe aangrijpende roman: Haar naam is Poppy Day.

Met de boeken Een beetje liefde en Wat heb ik gedaan? veroverde Prowse in een paar maanden tijd de harten van vele lezers en ook de recensenten waren zeer positief. Volgende week verschijnt ‘Haar naam is Poppy Day’. Deze roman gaf ze eerst als ebook uit en werd direct ontdekt door haar Engelstalige publiek. Er werden er meer dan 300.000 gedownload. Dit is dus haar debuutroman die nu ook als echt boek verschijnt.

Het onderwerp is zeer actueel en vertelt hoe de partners van militairen zich voelen als deze worden uitgezonden naar gevaarlijke gebieden zoals Afghanistan. Iedere dag loert het gevaar van gijzelname en vuurgevechten. De onmacht van de achterblijvers is enorm.

Scène uit het boek
‘Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb,’ zei de officier. Even was hij stil en tuitte hij zijn lippen, denkend aan wat hij tijdens zijn opleiding had geleerd: breng de informatie langzaam over, in behapbare brokken. ‘We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben, en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.’
‘Bedoelt u dood?’ vroeg ze met luide stem.

Poppy Day, kapster van beroep, is getrouwd met haar jeugdliefde en is heel gelukkig. Maar haar man Mart wordt opgeroepen om in Afghanistan te vechten en voor Poppy blijft er niets anders over dan de dagen af te tellen tot zijn terugkomst.
Dan krijgt ze het bericht dat Mart is gegijzeld en lijkt niemand iets te doen. Ze besluit zelf haar man te gaan zoeken maar al snel staat ze voor een enorm dilemma; welke prijs kan en wil je betalen om je geliefde veilig terug te krijgen?
Een aangrijpend verhaal over verlies, moed en onmacht van een auteur die weet wat het betekent om achter te worden gelaten.

poppy boekHaar naam is Poppy Day
Auteur: Amanda Prowse
978-94-026-0039-1
Paperback € 17,95
Aantal pagina’s: 400
E-Book € 9,99
978-94-026-0040-7

Share This