Als Freek Vonk in Naturalis

Als Freek Vonk in Naturalis

Stap deze zomer in de voetsporen van Naturalisonderzoeker dr. Freek Vonk. Van zondag 5 juli tot en met zondag 23 augustus kun je mee op mini-expeditie in Naturalis.

Hoe doucht Freek als hij in de jungle is? Waarom heeft Freek twee paar schoenen nodig op reis? Wat doet Freek met de gifmonsters die hij afneemt? Tijdens de mini-expeditie ervaar je zelf hoe het is om te doen als Freek en maak je kennis met zijn enthousiasme voor reizen, wilde dieren en onderzoek.

Onderzoek als Freek
Freeks passie voor de natuur is dichtbij huis ontstaan, waar hij door het gras achter kikkers aan rende of bloedzuigertjes uit de sloot viste om ze te bestuderen. Bij de mini-expeditie ga je onderzoeken wat er in de sloten rondom Naturalis leeft. Na een korte inleiding ga je naar buiten om je visnetje door de slootjes te halen: een echte slootsafari! Daarna wordt je expeditiekleding vervangen door een laboratoriumjas: het onderzoek kan beginnen. De activiteit wordt begeleid en is de hele zomervakantie vanaf zondag 12 juli tot en met zondag 23 augustus iedere dag om 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 14:00, 14:30, 15:00 en 15:30 uur.

Bioloog
Freek Vonk is als bioloog werkzaam bij Naturalis Biodiversity Center. Hij doet onderzoek naar de evolutie van slangen en slangengif, ook onderzoekt hij de toepassing van slangengif in medicijnen. Freek heeft het talent om als wetenschapper een breed publiek te raken met zijn enthousiasme en vindt zijn gelijke hierin bij Naturalis: “Naturalis doet hetzelfde als ik, wetenschap toegankelijk maken voor een groot publiek. Het aanbod is afwisselend, prikkelt de fantasie en is nog leerzaam ook.” Freek Vonk is bij het grote publiek bekend van onder andere de ZAPP/VPRO-programma’s Freek op safari en Freek in het wild. Daarnaast is hij een veel geziene en gehoorde gast bij De Wereld Draait Door en Giel Beelen op 3FM.

Kijk voor informatie op www.naturalis.nl.

Fotocredits: riafotografeert.wordpress.com

Share This