Anthurium: plant met een hart

Anthurium: plant met een hart

Ken jij de Anthuriumplant? Dit is een kamerplant met opvallend blad in de vorm van harten. Als je in september zo’n plant koopt, gaat de opbrengst naar de Hartstichting. De ‘planten met een hart’ zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bij tuincentra, bloemisten en in de supermarkt.

Wie een Anthurium ziet, herkent meteen in het schutblad van deze stoere kamerplant een opvallende hartvorm. Het is daarom ook niet zo gek dat de Nederlandse Anthuriumkwekers zich verbonden voelen met de Hartstichting. Ze zetten zich niet alleen in als collectant maar halen met de verkoop van Anthuriums in september ook zoveel mogelijk geld op voor de Hartstichting. De Anthuriums zijn voorzien van een speciaal hartlabel. Vorig jaar leverde deze actie 12.500 euro op.

Vrouwenhart
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. In september en specifiek op 26 september (Dress Red Day) staat daarom het vrouwenhart centraal. Door middel van rode kleding, accessoires, planten of een ander accent wordt stilgestaan bij het werk van de Hartstichting voor vrouwelijke hartpatiënten. De opbrengst van de Anthuriumverkoop wordt gebruikt voor onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen te genezen en te voorkomen.

Makkelijke plant
De Anthurium is behalve een plant met een hart ook stijlvol en makkelijk. Zonder al te veel moeite blijft de Anthurium maandenlang bloeien. Geef eens per week water en om de twee weken een beetje plantenvoeding. De hartvormige schutbladeren zijn er in verschillende kleuren: van knalrood tot spierwit en van dieppaars tot zachtgroen. Laat je ook eens verrassen door mini-Anthurium (20 cm hoog) of supergrote (120 cm hoog).

De actie ‘Planten met een hart’ duurt van 1 t/m 30 september 2015.

Kijk voor meer informatie op anthuriuminfo.com.

Share This