De anti-verveling-tipparade: 6 top tips om iets leuks te gaan doen!

De anti-verveling-tipparade: 6 top tips om iets leuks te gaan doen!

Heb je zo’n dag waarop je nergens zin in hebt? Of je hebt wel zin om iets gezelligs te doen maar er wil je niks te binnen schieten. In dit artikel vind je allerlei leuke ideetjes om jezelf over zo’n dood punt heen te helpen. Meestal fleur je op van een activiteit die net anders dan anders is, iets leuks dat je zowel in je eentje als met zijn tweeën kunt doen.

Hier de anti-verveling-tipparade!

1. Geniet van bad en boek

Dit is natuurlijk een gouwe ouwe. Als je echt de deur niet uit wilt, leg jezelf dan in de watjes met een extra luxe bad of douche. Optioneel kun je er een scrubbehandeling aan vastknopen. Lekker ontspannen in de warmte en je bent gelijk schoon en helemaal lekker in je vel, letterlijk.
Daarna met een boek op de bank, onder een dekentje om lekker warm te blijven.

2. Waag een online gokje

Als je de tablet of laptop onder handbereik hebt op de bank, dan kun je ook een online gokje wagen bij een ideal casino. De spellen worden duidelijk uitgelegd, het is laagdrempelig om een keer te proberen. Het is gemakkelijk te volgen en natuurlijk spannend, want je weet maar nooit of je wat wint!

3. Ga een avondje dansen

Dit is eigenlijk vooral een tip voor mannen, want op de meeste dansscholen worden vaak mannelijke danspartners gezocht. Vrouwen vinden het leuk om te dansen maar de wederhelft wil niet altijd mee. Dit is dus een gat op de markt! Dit mes snijdt aan meer dan twee kanten: je hebt een leuke avond uit, je krijgt volop beweging (fitness niet meer nodig) en je leert zelf ook dansen. Hier ga je op de volgende bruiloft plezier van hebben!

 

4. Vind een Geocache

Dit is een tip om een frisse neus mee te halen! Heb je wel eens van geocaching gehoord? Dat is een buitenspel waarbij je met een GPS-ontvanger of met je mobieltje met GPS geocaches (kleine objecten) gaat zoeken. Deze zijn door andere geocachers in de natuur achtergelaten. De coördinaten kun je via websites vinden. Het leuke hiervan is dat je op allerlei plekken in je eigen omgeving komt waar je nog nooit bent geweest. Je volgt de GPS en dan is het een verrassing waar je uit komt.

anti-verveeltip5. Wees toerist in eigen omgeving

Bezoek een bezienswaardigheid in de buurt waar je nog nooit bent geweest. Je eigen stad of omgeving heeft beslist bezienswaardigheden die nieuw voor je zijn, een kasteel, een oude kerk of een museum. Dit is leuk om met zijn tweeën te doen, maar alleen kan ook heel goed. Dan sluit je je aan bij een rondleiding. Op die manier leer je meer over je leefomgeving en de historie.

6. Ga een rondje schaatsen

Misschien moet je er een stukje voor rijden, maar als je van schaatsen houdt, dan hoef je niet per se te wachten tot het voldoende gevroren heeft. Dat is hooguit een paar keer per jaar in Nederland. Ga naar een indoor schaatsbaan. Het is heerlijk om te bewegen, de baan een aantal keren rond te rijden. En daarna natuurlijk lekker koek en zopie.

 

Foto credits:
Geocache gefunden” (CC BY-SA 2.0) by nevsred
Kasteel Waardenburg / Waardenburg Castle” (CC BY 2.0) by Bert Kaufmann

Share This