Babyhuidje met BB Cream

Babyhuidje met BB Cream

Waarschijnlijk heb je de reclames voor BB cream wel voorbij zien komen. Tijd voor een lesje over dit wondermiddel, terug naar de beautyschoolbanken!

 

 

 

estee Lauder Waarschijnlijk heb je de reclames voor BB cream wel voorbij zien komen. Yfke Sturm is het gezicht van de BB cream van Garnier, de Miracle Skin Perfector. Van Dior tot L’Oréal, elk merk heeft inmiddels wel een cream in het assortiment. Tijd voor een les over dit wondermiddel, terug naar de beautyschoolbanken!

 

Geschiedenisles

BB staat voor “Blemish Balm” . Het is een sterk herstellend en verzorgend product voor de huid. Deze crème werd ontwikkeld in Duitsland in de jaren 50. Na een laser operatie was de huid van de patiënten vaak zeer gevoelig. De BB cream werd gebruikt om de huid te beschermen en te kalmeren, terwijl het tegelijkertijd een goede dekking gaf. Dit “wondermiddel” vond zijn weg naar Azië waar het nu een van de meest verkochte schoonheidsproducten is!

 

Maar wat is BB Cream nou precies?

Een BB Cream is een multifunctionele balsem, een soort van alles-in-een crème, waarin de voordelen van een herstellende, hydraterende en beschermende verzorging gecombineerd worden met die van een foundation en een highlighter.

 

De voordelen:

  • Geeft een natuurlijke look.
  • Heeft helende eigenschappen die de huid verzachten, glad maken en verfijnen.
  • Bijna alle BB-crèmes bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten.
  • Perfecte dekking als een foundation, maar omdat het niet zo dik is geeft het weinig irritatie.
  • Werkt als een moisturizer.
  • Verbergt pigmentvlekken en andere verkleuringen en oneffenheden.

 

BB cream shoppen

Voor wie nieuwsgierig is geworden hebben wij een aantal BB Creams op een rijtje gezet:

L’Oreal heeft een fijne anti-aging BB Cream in hun collectie. Prijs: 19,99

De Miracle Skin Perfector BB Cream  van Garnier verzorgt en geeft een lichte dekking. De crème is er in twee varianten, light voor de lichte huid en medium voor vrouwen met een iets donkere huidskleur. Prijs: 13,99

Niet goedkoop, maar wel een goede investering, deze cream van Estee Lauder Daywear Anti-Oxidant BB Crème SPF 35. Prijs: 36,00

Share This