Beleef het Rauwkost Festival Rotterdam

Beleef het Rauwkost Festival Rotterdam

Kom zaterdag 4 en zondag 5 oktober naar het Rauwkost Festival en zie, ruik, hoor en proef wat er gaande is op culinair gebied. De Fenixloods op Katendrecht verandert voor 1 weekend in het culinaire hart van Rotterdam. Hier tref je de meest aansprekende chefs bezig in geïmproviseerde keukens te midden van het publiek.

Na de enthousiaste reacties op de eerste editie van het Rauwkost Festival tijdens het World Food Festival in 2013 besloot de organisatie om het culinaire evenement op te pakken als een jaarlijks terugkerend evenement. Rotterdam zit culinair enorm in de lift en dat is goed te merken aan de line-up van Rauwkost. Maar liefst twintig top-chefs, mannen en vrouwen, zijn in actie te zien tijdens het festival.

Top-chefs
Om alle deelnemende chefs goed tot hun recht te laten komen is er gekozen voor een tweedaags festival waarbij er per dag tien chefs het kookpunt tot de max brengen. Opvallende nieuwe namen zijn Richard Meijer (Mevrouw Meijer) Pepijn Schmeink en Remco van Erp (Dertien) en sterrenchef Gert Blom (Amarone). Op zaterdag begint het festival later dan op zondag. Daartegenover staat dat het festival op zaterdag ook tot later door gaat. Met een knallende afsluiter door het originele Biergarten Soundsystem team samen met Jeff Solo.

Lezingen en workshops
Nieuw dit jaar is het uitgebreide festivalprogramma met lezingen, workshops en proeverijen. In Behind the kitchen nemen de bezoekers een kijkje in de keuken achter de keuken van de chefs. Boeren, koffiebranders, wijnimporteurs, brouwers en kwekers laten de wereld zien die schuil gaat achter de bijzondere producten waar onze chefs dagelijks mee werken. Ze geven workshops en proeverijen waar je gratis aan kan deelnemen.

Rauwkost Festival 2014
Fenixloodsen Rotterdam
Za 4 oktober 15.00-23.00 uur, feest tot 0.1.00 uur
Zo 5 oktober 14.00-22.00 uurDagtickets € 7,50, weekendtickets € 12,50

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Rauwkost.

 

Share This