Boek, wijntje, kaarsjes en heerlijke bad

Boek, wijntje, kaarsjes en heerlijke bad

Een bad in je badkamer dient niet alleen om je lekker schoon te wassen, een bad is vooral een bron van ontspanning. Hier kun je languit in het warme water genieten met bijvoorbeeld een goed boek en een wijntje. Ontspannend in bad ervaar je het echte wellness gevoel en kom je volledig tot rust. Maar belangrijk is dan wel dat je hiervoor het perfecte bad uitzoekt. Het bad moet comfortabel zijn om in te liggen en moet tevens goed bij je badkamer passen.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een bad?

Bij het aanschaffen van een bad zijn er enkele punten waar je op moet letten. Ten eerste natuurlijk de ruimte die je hebt. Als je maar een kleine badkamer hebt, dan zal hier geen vrijstaand bad inpassen en misschien niet eens een ligbad. Tevens moet je letten op het materiaal waar het bad van gemaakt is. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je ook daadwerkelijk comfortabel in bad ligt. Hiervoor moet je bijvoorbeeld geen bad hebben dat uit koud materiaal bestaat. Op een koude ondergrond is het lastig ontspannen en koud materiaal zal het water sneller laten afkoelen. Tevens bepaalt het materiaal ook de mate van kwaliteit van het bad.

vrijstaand badHet soort bad

Een ligbad is natuurlijk het meest ideaal. Je kunt dan languit liggen ontspannen. Een ligbad is in diverse vormen te krijgen. Het meest luxueuze gevoel krijg je in een vrijstaand ligbad.

Daarnaast vormt een vrijstaand ligbad ook de blikvanger van je badkamerinterieur. Een standaard ligbad is meestal een inbouwbad. Je zult dan eerst een geraamte moeten maken waar het bad invalt en vervolgens betegel je de zijkanten.

Heb je geen grote badkamer of zelfs amper plek voor een ligbad, dan kun je ook een zitbad of nog beter, een hoekbad plaatsten. Een hoekbad is compact en meestal groter dan een zitbad. Er zijn zelfs hoekbaden te koop met wellness mogelijkheden. Let bij aankoop van een hoekbad wel op of deze in een linkse of rechtse hoek geplaatst moet worden.

ligbad met tegelsMateriaal

Het meest populair materiaal voor een bad is acryl. Acryl is een soort kunststof dat licht in gewicht is. Daarnaast is acryl zeer hygiënisch, doordat vuil zich niet gemakkelijk aan het materiaal hecht. Ook is acryl van nature slipvast en kun je een bad van acryl in verschillende kleuren kopen.

Een bad van geëmailleerd staal zie je ook wel eens. Dit is een wat kouder materiaal, maar wel zeer sterk en krasvrij. Een bad van geëmailleerd staal is wel veel zwaarder dan acryl, maar zo blijft de stabiliteit altijd behouden. Wel is het oppassen dat je geen zware voorwerpen in bad laat vallen, want dan kan de geëmailleerde laag beschadigd raken.

 

Share This