Boeken, auto huren en op pad: de leukste steden voor een damesweekend

Boeken, auto huren en op pad: de leukste steden voor een damesweekend

Niks is lekkerder dan een weekendje weg met je vriendinnen. Shoppen, uitgaan, rondslenteren en cultuur snuiven: zolang je een mooie stad hebt om te genieten kan er niks meer misgaan. Zolang je een leuke stad hebt.

Doe daarom inspiratie op in dit lijstje, met de leukste steden voor een damesweekend.

We kunnen in dit rijtje steden als Parijs, Londen en Milaan noemen. Maar dit zijn waarschijnlijk steden die je al hebt bezocht en daarnaast plekken die niet onder de goedkoopste bestemmingen vallen als we het hebben over een weekendje weg met de dames. Gelukkig zijn er genoeg andere, haalbare opties waar je een paar hele mooie dagen kan hebben als het gaat om winkelen, feesten, relaxen en de toerist uithangen – en die daarnaast niet te ver weg liggen.

Kies je bestemming, huur een auto bij https://www.goedkoperautohuur.nl en ga voor een onvergetelijk weekend! In het lijstje hieronder ontbreken zoals gezegd de grote, bekende namen, maar er staan een hoop andere verrassende namen tussen die zowel op cultureel-, als op uitgaans-, als op winkelgebied veel in hun mars hebben.

Uiteraard is er in dit lijstje voor ieder wat wils. Wie houdt er immers niet van een weekendje lekker shoppen? In dat geval heb je een goede aan Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Naast het feit dat je er binnen een dag heen kan, heb je er dankzij de rijke geschiedenis van het land enorm veel te doen op het gebied van cultuur, en daarnaast kan je er ook nog eens heerlijk shoppen. Een ander voordeel is dat Wenen niet al te groot is, waardoor een lang weekend precies lang genoeg is om alles te zien zonder te haasten.

Bron: Pexels

Toegegeven, Kopenhagen is geen goedkope stad als het aankomt op winkelen, maar het is wel een stad waar je dagenlang kan shoppen. Daarnaast is het een stad met een prachtig historisch centrum, is het er veilig en zijn de mensen heel vriendelijk. Kortom: de perfecte mix voor een geslaagd weekend weg – zeker omdat je er binnen een dag rijden bent!

Als je het wat goedkoper zoekt, kan je denken aan Dublin. Hier moet je wel eerst naartoe vliegen, maar op bestemming kan je ook een auto huren of je met het openbaar vervoer overal heen laten brengen. Dublin barst van de historie, de Ierse pubs staan garant voor gezelligheid, en wat nog wel het meest verrassende is, is dat je uitstekend kan winkelen in de Ierse hoofdstad!

Bron: Pexels

Een andere goedkope optie, vol feest, lekker weer, winkelen en cultuur, is de Portugese hoofdstad Lissabon. Dit is wel wat ver rijden als je met de auto gaat en maar kort de tijd hebt, maar je kan net als bij Dublin eerst het vliegtuig nemen. Lissabon is spotgoedkoop, beeldschoon en ook een veilige stad.

Is het echter zo dat de afstand je opbreekt, dan kan je ook naar Antwerpen gaan. Antwerpen ligt natuurlijk dichtbij, en dat is het grootste voordeel, maar daarnaast kan je er haast evengoed shoppen als in bijvoorbeeld Amsterdam. Aan het eind van de dag kan je op adem komen in een Belgische kroeg en als je genoeg kleren gekocht hebt (of als je geld op is) kan je je altijd nog laten betoveren door de mooie oude panden en kathedralen in het centrum – of lekker uitwaaien in de haven.

Als laatste, voor wie het nog dichterbij huis zoekt, kan je nog een geweldig damesweekend hebben in Rotterdam. Amsterdam noemen we niet vanwege de prijzen, de drukte en het feit dat je de stad waarschijnlijk al goed kent, maar Rotterdam is dé perfecte mix als het gaat om shoppen, feesten en cultuur. Veel plezier!

 

Share This