Boontjes uit je eigen stad

Boontjes uit je eigen stad

Hoe wordt ons eten geproduceerd? Waar komt het vandaan? Wie bepaalt wat we eten? En kan wat van ver komt niet ook gewoon dichtbij worden geproduceerd? Uit Je Eigen Stad wil stadsbewoners verbinden door eten.

Uit Je Eigen Stad heeft in Rotterdam een stadsboerderij ontwikkeld, waar je kunt zien hoe voedsel wordt geproduceerd en waar je kunt proeven. Er is een uitgestrekte akker, een viskwekerij, kippenhouderij en er worden paddenstoelen geteeld. Hierdoor komt eten weer dichtbij. Uit Je Eigen Stad brengt de voedselproductie weer terug naar de stad. De oogst van de stadsboerderij wordt verwerkt in het eigen restaurant en verkocht op de Uit Je Eigen Stadsmarkt. Ook worden er regelmatig workshops, proeverijen, rondleidingen, evenementen en kinderactiviteiten georganiseerd.

Restaurant en stadsmarkt
Bij de boerderij is een sfeervol restaurant waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch of diner. Uiteraard wordt er gewerkt met producten van het eigen land en producten uit de regio. Verser kan het niet!
Elk weekend kun je van 10:00 tot 16:30 naar de Uit Je Eigen Stadsmarkt, waar je heerlijke verse producten van het land en uit de regio kunt kopen. Ook voor andere boodschappen kun je terecht op de markt. Zoals brood van het Vlaamsch Broodhuys, biologische sap van De Buytenhof, koekjes van zorgbakkerij Het Blauwe Hek en eco schoonmaakmiddelen.

Bloemen en kruiden
Met een beetje geluk zijn er nog bloemen in de tuin. Bij marktbaas Remko haal je een vaas en een snoeischaartje en dan kun je op avontuur in de bloementuin. Voor slecht € 3,50 heb je een prachtig boeket wilde, onbespoten, bloemen!
Naast bloemen kun je ook verse kruiden plukken in de kruidentuin. Sali, thijm, oregano, marjoraan, marokkaanse munt, lavas en groenselderij. Je betaalt € 0,50 per bosje kruiden.

Workshops
Wil je meer weten over eten, tuinieren en koken? Dan kun je een workshop volgen bij de stadsboerderij. Bijvoorbeeld: leer een kip op een humane manier slachten, schoonmaken; verse groente en kruiden telen op je kleine (stads)balkon; koken uit de tuin; worst, paté en pancetta maken.

Meer weten? Kijk op uitjeeigenstad.nl

Share This