Borsten worden steeds groter

Borsten worden steeds groter

Onze borsten worden steeds een beetje groter. Veel Nederlandse meisjes hebben al op jonge leeftijd een grote cupmaat (D of groter) nodig. Sexy of niet?

In acht Europese landen (Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië, Polen en Oostenrijk) is onderzoek gedaan naar de aankoop van lingerie door vrouwen in acht landen. Engelse vrouwen hebben gemiddeld de grootste borsten. Nederland staat op nummer 3 in de Europese top 10.

Cup E Explosie

In Nederland kan gesproken worden van een ‘Cup E en Cup F explosie’. In twee jaar tijd zijn in de meest gangbare taillematen (75 en 80) de bestellingen van de cup E en cup F ongewoon sterk toegenomen. In de taillemaat 75 stegen de bestellingen van de cup E met 77 procent en de grote cup F zelfs met 124 procent. Bij taillemaat 80 waren de toenames ook significant: cup E met 70 procent en cup F met 207 procent. In totaal gaat het om honderd duizenden stuks lingerie per jaar.

Meer vet

De Belgische psychologe en seksuologe Kaat Bollen, o.a. bekend van haar optredens in DeWereldDraaitDoor en haar boeken over schaamhaar en borsten, zegt over de oorzaken van de alsmaar groter wordende vrouwenborsten: “De voornaamste oorzaak is niet zo sexy, want die ligt in het feit dat vrouwen zwaarder worden. En een hoger BMI staat voor meer vet. En jawel, borsten bestaan grotendeels uit vet. Een andere oorzaak die ook meespeelt is het feit dat we tegenwoordig veel meer hormonen tot ons krijgen. Niet alleen gaan meisjes vroeg aan de pil en nemen ze hem langdurig, ook komen deze hormonen terug in de natuur terecht door de natuurlijk gang van zaken (hormonen worden dus ook uitgeplast). Hierdoor bevat tegenwoordig zelfs kraantjeswater een bepaalde hoeveelheid hormonen! Al komt dat uiteraard ook door de hormonen of gelijkaardige stoffen die in de (vee) teelt gebruikt worden.  Tot slot mogen we ook de borstvergrotingen niet negeren. Een heel aantal vrouwen kiest ervoor om de natuur een handje te helpen. En tja, dames die dat doen, kiezen vaak ook voor een grote cup. Als ze dan toch in hun lichaamlaten snijden…”

Het onderzoek is uitgevoerd door Beate Uhse, het in Duitsland beursgenoteerde erotiekbedrijf, in Nederland bekend van het grootste online erotiekwarenhuis Pabo en de retailketen Christine Le Duc (31 vestigingen).

 

 

Share This