Brrr, kamperen in de sneeuw…

Brrr, kamperen in de sneeuw…

Geloof het of niet, er zijn mensen die erbij zweren: kamperen in de sneeuw. Voor velen is het dé manier om (vaker) op wintersportvakantie te kunnen.

Het lijkt wel of steeds meer Nederlanders met de caravan achter hun auto richting de sneeuw kachelen. Wie geen geld heeft voor een tweede huis, koopt gewoon een caravan en reist zo ‘s zomers richting zee en zon en ‘s winters richting de besneeuwde bergen. Of je laat je huis op wielen gewoon staan op de camping. Dan hoef je nooit meer vooraf uit te zoeken waar je naartoe wilt en lang vooruit te reserveren. Bovendien scheelt het een hoop gesleep met skispullen, je hebt altijd een plek en je bespaart een hoop geld.

Brixental
Veel van hen strijken neer in het Brixental in Oostenrijk, waar de bekende skidorpen Westendorf, Kirchberg en Brixen im Thale liggen. Hier zijn verschillende campings die vooral door Nederlanders worden bevolkt. Veel kampeerders vinden het op de camping veel gezelliger dan in een hotel of appartement. Iedereen kent elkaar al snel en ze doen samen spelletjes, eten bij elkaar en ze letten op elkaars onderkomen als het hard sneeuwt.

Warm stoken
Of ze het koud hebben? De ruimte in een caravan is niet groot dus die heb je met één of twee kachels zo warm gestookt. Alleen als je er ‘s ochtends uit moet om te douchen is het even doorbijten. Als je geluk hebt staat je caravan dichtbij een douchegebouwtje. In de douchegebouwen zelf is het haast een sauna, zo warm. De boel lekker warm opstoken, daar weten de Oostenrijkers wel raad mee.

Kosten
Voor een weekje in een hotel in het hoogseizoen leg je zo 1000 euro neer. Voor een weekje kamperen betaal je gemiddeld 250 euro. Meer weten over winterkamperen? Kijk dan eens op wintersport-campings.startpagina.nl of op zoover voor beoordelingen van andere winterkampeerders.

Share This