Burra Burra: tijdloos, klassiek, blijvend

Burra Burra: tijdloos, klassiek, blijvend

Liefde voor mooie materialen en het geloof dat iets goeds, iets blijvends is. Dat is waar dit nieuwe kleine label Burra Burra voor staat. Natuurlijke materialen als wol en leer vormen de basis voor de simpele, maar mooie en stoere ontwerpen.

Ilana Netiv is oprichtster van het merk Burra Burra. Ze maakt tassen, jasjes, shawls en dekens. Mooi om te zien, te voelen en te dragen. En van hoogwaardige kwaliteit. “Ik ga altijd voor kwaliteit, wat niet hetzelfde hoeft te zijn als duur. De meeste materialen die ik gebruik, komen uit Portugal. Hier heb ook de vakmensen en ateliers gevonden die de spullen maken.”

moors motief bosDoordat Ilana in Portugal een vakantieparadijs heeft gerund, kent zij het land, de mensen en de taal goed. “Zo vaak als het werk en mijn leven hier het toelaten, ga ik naar Portugal. Het land en de mensen daar inspireren me. Daarnaast is het belangrijk voor het uitzoeken van de materialen en het vaststellen van het productieproces. Dat is iets wat zich niet op afstand laat leiden. Daar moet je bovenop zitten, ook omdat je soms door iets wat niet kan, gedwongen wordt een alternatief te bedenken. De vakmensen die de producten maken en ik, inspireren elkaar over en weer. Zij vanuit hun traditie en ik vanuit een onbekommerd durven fantaseren.”

De meeste Burra Burra producten, zoals de kleding en tassen, ontwerpt Ilana zelf. “Meestal heb ik al een duidelijk beeld/sfeer voor me en zit het verdere ontwerp in het uitwerken van de details; van hoe ik vind dat iets in elkaar gezet moet worden, en welke materialen gebruikt moeten worden. Een heel simpel ontwerp, kan daarin heel onderscheidend zijn. Ik maak mooie basics, stukken die gewoon helemaal goed zijn. Niet modisch, maar die jarenlang met je meegaan omdat ze een tijdkoze klasse hebben.”

_DSC0972“Bijna alles wat ik laat maken, is handwerk. En er wordt alleen gewerkt met eerste kwaliteit materialen. Wat mij veel voldoening geeft, is het feit dat de samenwerking met de leveranciers en makers mij ook in de gelegenheid stelt om iets ‘goed’ te doen. Ik werk bijvoorbeeld met wol van schapenrassen die bijna uitgestorven waren, met kleine ateliers waar heel feel know how zit en die mede door Burra Burra op de been blijven, met een wolweverij die van sluiting is behoed en nu zelfs weer arbeiders aantrekt, waardoor het dorp niet leegloopt. Dit is een droom die ik aan het verwezenlijken ben met Burra Burra.”

De tassen, jasjes, shawls en dekens zijn te koop via de webshop. Soms staat Ilana met Burra Burra op een evenement of doet ze een pop up-show. Zo kunnen mensen toch even voelen en passen. Aankondigingen daarvoor vind je op de webshop en op haar facebook-pagina.

burra-burra
Share This