Cellulitis: wat kun je eraan doen?

Cellulitis: wat kun je eraan doen?

Bijna elke vrouw heeft cellulitis, of ze nu slank of wat voller is. Het schijnt te komen door het hormoon oestrogeen, dat vetopslag rond onze heupen, dijen en billen bevordert en het wordt erger naarmate we ouder worden. Gelukkig kun je er zelf wel wat aan doen.

Vermijd stress
Door stress zijn je spieren meer gespannen en dat verstoort de vrije bloedtoevoer en zuurstofvoorziening naar de huid. En gestreste mensen grijpen eerder naar sigaretten, alcohol, koffie en zoetigheid, stoffen die afvalstoffen in het lichaam produceren.

Eet fruit187232
Appels kunnen helpen de balans in de Ph waarde te herstellen, terwijl de pectine een vloeibaar soort vezel is die helpt ontgiften doordat het de stoelgang bevordert. Pectine zit ook in peren, bananen, citrusvruchten, wortelen en kolen.

Beweeg
Regelmatige lichaamsbeweging helpt om cellulitis tegen te gaan. Het verbrandt vet en je krijgt er sterke spieren van. Hoe minder vet des te kleiner de druk op het weefsel en daardoor hoe minder zichtbaar de cellulitis. Bovendien verbetert de bloedcirculatie in de huid, waardoor het weefsel elastischer wordt.

Zon met mate
Cellulitis op een bruine huid valt minder op dan op een witte huid, maar op den duur doet de zon meer kwaad dan goed. Het veroudert de huid door vermindering van collageen en elastine in de huid. Dit draagt bij tot cellulitis.

Massage
Masseer je huid met een harde natuurlijke borstel voordat je in bad gaat of een douche. Het breekt vetweefsel af, waardoor gifstoffen vrijkomen en door het bloed afgevoerd worden. Maak draaiende bewegingen, naar je lichaam toe, altijd in de richting van je hart. En cirkelbewegingen op de billen.

Aromatherapie 
Wat je huid fijn vindt is een massage met essentiële olieën als zwarte peper, jeneverbes en grapefruit; die helpen bij de afvoer van afvalstoffen. Sali en rozemarijnverwarmen de huid en stimuleren de bloedcirculatie.

Fotocredits: afslank-dieet.blogspot.com

Share This