Christelijk koken: De smaak van de Amish

Christelijk koken: De smaak van de Amish

Puur eten geïnspireerd door eenvoudig leven: dat is wat het nieuwe kookboek van Han Wilmink, De smaak van de Amish, is. Het boek wordt op 2 mei gepresenteerd in boekhandel Westerhof in Zwolle.

Om dit boek te maken reisde de kookdominee af naar Dutch Pennsylvania in Amerika, waar hij onderdook in de fascinerende wereld van de Amish. Hij kwam terug met een schat aan culturele kennis en 88 authentieke Amish-recepten.

Eenvoudig en puur
Het eenvoudige leven van de Amish – dichtbij de natuur en zonder inmenging van buitenaf – spreekt velen
aan en is trending topic in de christelijke boekenwereld. Daarnaast wordt er momenteel veel aandacht besteed aan hoe wij ons voedsel bereiden – en hoe dat zo eenvoudig en authentiek mogelijk kan.
De Smaak van de Amish slaat een brug tussen beide trends. Het is niet alleen een kookboek dat er mooi uitziet, De Smaak van de Amish geeft verdiepende inzichten in de cultuur en de geloofsbeleving van de Amish. Het is een waardevol naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met ‘eenvoudig leven’ en ‘puur eten’.

de smaak van de amishBoekpresentatie
Op 2 mei 2015 om 16.00 uur vindt bij Boekhandel Westerhof te Zwolle (Jufferenwal 2) de boekpresentatie plaats. Topkok Paul Stegeman van restaurant ’t Pestengasthuys in Zwolle zal, geïnspireerd door Han’s nieuwe boek, heerlijke Amish hapjes serveren. Toegang GRATIS.

Kookdominee Han Wilmink
Han Wilmink is predikant in Ommen. Behalve predikant is hij ook gepassioneerd kok. Hij is de drijvende kracht achter Bijbels culinair en bovendien actief in de Slow Food-beweging. Vanwege zijn passie voor koken, wordt hij regelmatig uitgenodigd om kookworkshops te verzorgen in het land.

 

De smaak van de Amish | Han Wilmink | ISBN 9789043521987 | € 24,50 | gebonden, 192 pagina’s

Share This