Cinekid Festival: leuk dagje uit voor het hele gezin

Cinekid Festival: leuk dagje uit voor het hele gezin

Het Cinekid Festival is hét mediafestival voor de jeugd met de mooiste en nieuwste jeugdfilms, tv-series en het betoverende Medialab met coole games, installaties en workshops. Het leukste uitje tijdens de herfstvakantie!

Het festival vindt plaats van zaterdag 17 oktober t/m vrijdag 23 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam. Kinderen van 3 t/m 14 jaar kunnen in het MediaLab uren spelen, klimmen, bouwen, leren, gamen en appen. En van 17 oktober t/m 1 november is er Cinekid op Locatie in 39 filmtheaters door het hele land. Er zijn Cinekid-voorstellingen en activiteiten bij filmtheaters en cultuurhuizen bij jou in de buurt. Iedere locatie heeft zijn eigen unieke programma met films, workshops en interactieve installaties samengesteld vanuit het totale aan programma. Kaartjes voor deze voorstellingen koop je bij het desbetreffende filmtheater. Kijk snel of een locatie bij jou in de buurt ook meedoet!

Westergasfabriek
In het MediaLab in Amsterdam (in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek) kom je sterren uit films, tv en YouTube tegen, leer je acteren en presenteren en speel je met bovennatuurlijke krachten in je eigen game. Daarvoor of daarna kun je met de hele familie naar een van de toffe jeugdfilms of bekijk je een nieuwe televisie-serie die bij Cinekid in première gaat. Bijna alle voorstellingen in Amsterdam zijn te zien in de Westergasfabriek. Een paar films worden gedraaid in The Movies. Dit theater bevindt zich op de Haarlemmerdijk 161, maximaal 15 min. lopen van het Westergasfabriekterrein.

Historie
Cinekid begon 29 jaar geleden (1986) als een nieuw initiatief in De Meervaart in Amsterdam Osdorp. Het was Unknownhet jaar dat de Nederlandse film met Abel, Flodder en de Aanslag op de kaart stond. Cultuurspreiding was een breed gedeeld ideaal. Tien jaar eerder was het Berlijnse filmfestival begonnen met een kindersectie en de eerste jeugdfilmfestivals doken op. Cinekid in de Meervaart kreeg ook een tv-hoekje, één scherm, een videorecorder en wat kussens op de grond. Hoe klein ook, het was de kiem van het huidige Cinekid, dat wordt gezien als een mondiale speler, met een groot bereik in de primaire doelgroep en is geheel multimediaal.

Omvang en bereik
Cinekid groeide snel. Het locatiefestival werd een programma in zo’n 30 steden door heel Nederland om jeugdfilmdistributie te bevorderen. Cinekid zette in deze steden samen met filmhuizen lokale jeugdfilmfestivals op. Het publieksfestival realiseert inmiddels ca. 60.000 bezoeken en is wat betreft één van de meest succesvolle culturele festivals.

Kijk voor meer informatie over het festival en hoe je kaarten bestelt op cinekid.nl.

Share This