Comfortabel slapen doe je zo!

Comfortabel slapen doe je zo!

Een goede nachtrust is van cruciaal belang:  Slapen is een van de belangrijkste bezigheden tijdens een mensenleven. Gemiddeld brengen we zo’n 25-35 procent van ons leven in bed door.

Slapen heeft dan ook nut: je lichaam en geest herstellen zich en maken zich klaar voor de volgende dag. Om deze redenen is het cruciaal dat je een goede nachtrust maakt. En dit kunnen slapers zelf bevorderen door op tijd naar bed te gaan, niet teveel te drinken vlak voor het slapengaan, ‘s avonds voor het slapen schermvrij te zijn en…. zachte donzen dekbedden te gebruiken. Een goede dekbed helpt om comfortabel en lang te slapen en geeft je energie voor de dag erop.

een goede nachtrust

Zachte donzen dekbedden met veren of dons

Zachte donzen dekbedden zijn gevuld met dons, maar er kunnen ook veren in zitten. Donsveertjes hebben een haast onzichtbare kern, waar de dons aan vast zit. Op hun beurt zit er aan ieder haartje weer een ontelbaar aantal weerhaakjes. Door deze haakjes blijft de dons als het ware aan elkaar ‘plakken’. Het resultaat is dat de dons warmte uitstekend vasthoudt. Slapen onder een donzen dekbed is dan ook ideaal, vanwege het feit dat je snel opwarmt en ‘s nachts tijdens de slaap goed warm blijft.

verluchten van dekbeddenAndere pluspunten van een donzen dekbed

Naast de optimale warmte hebben dekbedden van dons nog meer pluspunten. Het eerste pluspunt is dat donzen dekbedden heerlijk licht zijn. Een dekbed van dons weegt nauwelijks iets en dus oefent het dekbed geen onnodige druk uit op je lichaam. Ten tweede geven donzen dekbedden overmatige hitte en warmte weer af. Dit bevorderd het op peil blijven van de temperatuur onder het dekbed. En dat slaapt natuurlijk wel zo comfortabel. Een derde pluspunt van dons is dat dit materiaal geen vocht vasthoudt, maar goed ventileert.

Door de goede doorluchting is er nauwelijks tot geen kans voor de huisstofmijt om in het dekbed te trekken. En ten slotte is dons perfect omdat dit type dekbedden nauwelijks tot geen onderhoud nodig heeft. Je schudt het dekbed uit en lucht het zo nu en dan: meer is er niet nodig!

 

Share This