Creëer de perfecte slaapkamer

Creëer de perfecte slaapkamer

Wist je dat wij meer dan 9.000 dagen besteden aan slapen in ons leven? Dit is dan wel op basis van een gemiddelde leeftijd van 75 jaar wat zich vertaalt naar 25 jaar op basis van 8 uur per nacht. Veel slaap dus. Slaap is belangrijk voor onze rust op een bewust en onbewust niveau. Het is essentieel dat we ervoor zorgen dat onze slaap van hoge kwaliteit is. Hoe doen wij dat? Door de perfecte slaapkamer te creëren.

Maar het is niet alleen het slapen zelf dat onderdeel maakt van een goede nachtrust. Ook de voorbereiding speelt een belangrijke rol waarbij de inrichting van de slaapkamer veel goed kan doen.

Matrassen
Tegenwoordig zijn er vele soorten matrassen te vinden in verschillende winkels. Matrassen die je lichaamsvormen en warmte ondersteunen zoals de latexmatrassen of binnenveringmatrassen die gelijke ondersteuning bieden. Vergeet ook je kussens niet. Afhankelijk of je een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent, kan je de perfecte kussens vinden voor jouw slaaphouding.

Dekbedden
Sommige mensen behouden hun lichaamswarmte waardoor ze het ‘s nachts vaak warm krijgen. Ben je zo iemand, dan kan je beter een licht dekbed nemen, zoals een zomer dekbed en deze het hele jaar door gebruiken. Ben je iemand die het vaak koud krijgt dan is een winterdekbed beter geschikt. Slaap je met een partner met een andere lichaamstemperatuur dan die van jou, dan is het een optie om twee aparte dekbedden te gebruiken. Als laatste optie, kan je ook kiezen voor een ‘all seasons‘ dekbed te gebruiken. Een all seasons‘ dekbed bestaat namelijk uit 1 deel, de vulling en het vulgewicht van dit dekbed zijn op elkaar is afgestemd dat het dekbed voldoende warm is voor de koude winternachten en voldoende koel voor warme zomernachten.

Verlichting
Wij vrouwen houden van lezen in bed. Lezen is een zeer geschikte manier om te ontspannen voor het werkelijk slapen gaan maar om onze ogen niet te belasten is de verlichting in ons slaapkamer belangrijk. Wellicht ook een idee is om een aparte leesstoel in je slaapkamer te hebben. Deze kan je in een hoek plaatsen bijvoorbeeld met een vloerlamp in de buurt. Of lees je liever in bed? Dan kan je het beste een nachtkastlamp gebruiken die genoeg licht geeft maar niet de hele kamer hel verlicht om zo je partner te storen. Neem een kijkje op lampen24.nl voor een uitgebreide selectie van lampen.

Ventilatie
Ook als het buiten fris is, is het beter om met een raam op een kier te slapen. Frisse lucht zorgt ervoor dat je slaapkamer niet te warm wordt. Bovendien krijg je extra zuurstof binnen waardoor je fijner slaapt. Zorg ervoor dat het niet tocht in de kamer. Koude lucht op je lichaam kan ervoor zorgen dat je ‘s ochtends wakker wordt met een stijve nek of een pijnlijke rug en dit is niet prettig.

Opgeruimd staat netjes
Probeer je slaapkamer zoveel mogelijk netjes en opgeruimd te houden. Een nette kamer zorgt ook voor rust en het is uitnodigend om naar bed te gaan. Verder brengt een slaapkamer zonder rommel op de grond je meer tot rust. Je gaat slapen in een rustige kamer en wordt wakker met diezelfde rust. Het zal de start van een nieuwe dag ten goede komen.

 

Share This