Creëer rust met je hond en bij je thuis

Creëer rust met je hond en bij je thuis

Hondentraining lijkt moeilijk. Althans, dit is iets wat veel mensen denken. Waarschijnlijk komt deze gedachte door een gebrek aan kennis. Voor hondentraining is het belangrijk je kennis te verbreden over de verschillende methodes beschikbaar. In deze artikel presenteren wij enkele goede tips en trucs!

Er zijn een paar effectieve manieren om benchtraining aan te pakken voor je puppy of hond. Om een ​​aarzelende puppy in de bench te lokken, geef hem een prikkel, speelgoed of botten binnen de bench, met de deur dicht. Op deze manier gaat de puppy makkelijke de bench binnen. Zorg dat als ze binnen lopen dat je ze belonen met een bevestiging

Probeer je voor te stellen hoe je hond alles ervaart. Het is makkelijk om gefrustreerd te raken met je hond als ze niet snel genoeg leren, maar leren vraagt geduld en tijd  van jou en ook je puppy.

hondenvoer - planetfem
Goede hondenvoer

Kijk goed naar de voedsel van je hond. Een slechte dieet kan negatief effect hebben op de ogen, vacht, spieren, botten en gewrichten. Als je hond niet de juist voedsel binnen krijgt dan heeft je hond waarschijnlijk ook geen energie voor training. Door te letten op het voedsel, zorg je ervoor dat je puppy mentaal sterker wordt.

Trainingstools

Vermijd trainingstools zoals shock collars. Ze werken in de lange termijn niet en zijn ook pijnlijk voor je hond.

Goede puppy training vraagt dat je je hond op de juiste manier observeert. Als je je hond vaak ziet janken, snuffelen en ijsberen door het huis heen, dan is het een teken dat hij naar buiten moet gaan. Op het moment dat je dit merkt, kom direct in actie en neem je hond mee naar buiten toe met de hondenriem. Zo leert je hond aan te geven wanneer hij moet plassen. Beloon hem als hij dit aangeeft.

Puppy opvoeding, net zoals het opvoeden van kinderen, vraagt dat je consequent blijft. Alle leden van de familie moeten dus betrokken worden en hetzelfde regels en beloningen hanteren. Dit maakt het veel makkelijker voor de hond, omdat de regels duidelijk zijn.
Wanneer je merkt dat je hond begint te bijten op meubels bijvoorbeeld, dan kan een teken van stress zijn. Door je puppy in een bench te plaatsen kun je voorkomen dat je puppy meubels of andere spullen in je huis kapot maakt.

border collie - planetfem

De juiste hond voor jou

Als je een actief hond wilt dan is het verstandig om onderzoek te doen naar de juiste hondenras. Herdershonden, zoals border collies, zijn drukke honden en hebben veel beweging nodig. Maar welke hond is juist? Dit ligt aan een aantal factoren.

Ruimte  Woon je klein dat is een hond zoals een Border Collie niet geschikt. In het algemeen genomen, hoe grote de hond, hoe meer ruimte ze nodig zullen hebben. Woon je klein dan kun je beter een mini-formaat hond kiezen, zoals een chihuahua. Chihuahua’s moeten ook bewegen, maar hebben minder beweging nodig dan een Jack Russel of een terriër.

Familie  Heb je kinderen? Dan is het verstandig om een hond te kiezen dat goed luistert. Labradors zijn ideaal hiervoor, maar ze hebben ook structuur en regels nodig. Het is beter om een hond te nemen als de kinderen op schoolgaande leeftijd zijn.

Karakter  Hondenrassen hebben specifieke temperamenten. Heb je een actieve levensstijl, kies dan een hond dat graag rent en naar buiten wilt. Dalmatiërs zijn sociaal en passen goed bij veel mensen, zoals in een gezin bijvoorbeeld. Wil je veilig voelen dan zijn hondenrassen zoals Dobbermannen ideaal voor. Let wel: een Dobbermann vraagt veel discipline en structuur anders kunnen ze de neiging hebben om de baas te willen spelen.

Share This