Dansen en knutselen in museum Speelklok

Dansen en knutselen in museum Speelklok

Museum Speelklok is ook tijdens de kerstvakantie het vrolijkste museum van Nederland. Het hele museum is gehuld in kerstsfeer en de zelfspelende muziekinstrumenten spelen mooie kerstliedjes. De kleine bezoekers kunnen zich tijdens de ‘jaren ’20 dans- en knutselworkshop’ omtoveren tot een echte lady of gentleman.

Tijdens de kerstvakantie klinkt er non-stop kerstmuziek vanuit elke hoek van het museum. De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken of rollen. Neem plaats onder de kerstboom en luister onder het genot van een glaasje glühwein naar onder andere ‘Jingle bells’ en ‘O Denneboom’. Ook de Muzikale Tour krijgt tijdens de winterse dagen een kersttintje. De zelfspelende muzikale kerstboom staat weer op z’n oude plekje en uit de café-instrumenten in de tentoonstelling ‘Cheers! Cafémuziek in de roaring twenties’ klinken winterse klanken .

Jaren ’20 dans- en knutselworkshop
Maak zelf een glitter hoofdtooi of een glamour vlinderdas en dans mee op muziek uit de gouden jaren ’20. Onder begeleiding worden er echte charlestondanspasjes geoefend. En dat alles op muziek van grote dansorgels! De Jaren ’20 dans en knutselworkshop is van 23 december t/m 5 januari elke dag van 15.00 tot 16.00 uur met uitzondering van de feestdagen.

Kijk voor meer informatie op www.museumspeelklok.nl.

Share This