Genieten van luxe op een eiland

Genieten van luxe op een eiland

Je moet er van houden het eilandgevoel. Vaak is er minder te zien en te doen dan op het vaste land. Maar als je houdt van natuur, luxe en lekker luieren, dan zijn dit ideale bestemmingen!

Ver van het vasteland en omringd door de zee lijken de stranden witter, de bomen groener en de bergen reusachtiger. Dit zijn de meest exclusieve eilandbestemmingen ter wereld. Hoewel deze luxueuze eilanden over het algemeen niet bekend staan als koopjes, is het voor reizigers de moeite waard om te speuren naar buitenkansjes. Op de Maleisische eilandengroep Langkawi daalde de gemiddelde hotelkamerprijs vorig jaar met 10 procent (naar € 125 per overnachting), zo blijkt uit de Hotel Price Index. Op het Italiaanse eiland Capri betaalden reizigers gemiddeld het meest voor een hotelovernachting (€ 241).

Top 5 meest luxe eilandbestemmingen: gemiddelde hotelkamerprijs per overnachting betaald door reizigers uit de eurozone in 2012.

1. Capri (€ 241)

2. Seychellen (€ 236)

3. Key West (€ 168)

4. Ibiza (€ 133)

5. Langkawi (€ 125)

 

Capri is een toeristisch paradijsje voor de kust van Napels. Het eiland was al in de Romeinse oudheid geliefd bij keizers, vanwege de fraaie vergezichten.

De Republiek der Seychellen is een archipel bestaande uit 115 eilanden, gelegen ver uit de kust van Afrika, tussen Madagaskar en de Malediven. De meeste inwoners leven op hoofdeiland Mahé.

Key West is het laatste eiland in de lange rij van Florida Keys. De populaire zonbestemming is per auto bereikbaar en ademt die typische relaxte eilandsfeer.

Ibiza, onderdeel van de Spaanse Balearen, staat bekend als luxe partybestemming. Tijdens het zomerseizoen reizen populaire dj’s af naar gerenommeerde clubs op het eiland. Maar Ibiza heeft meer te bieden, zoals intieme baaien en strandjes en exclusieve resorts.

Langkawi is een eilandengroep gelegen ten westen van Maleisië, bestaande uit hoofdeiland Langkawi en bijna honderd kleine omliggende eilandjes. Langkawi heeft een bijzonder landschap met bergen, valleien, jungles, watervallen en ongerepte stranden.

Bron: Hotels.com

Share This