De beste trucs voor het inrichten van je droomhuis

De beste trucs voor het inrichten van je droomhuis

Wie plannen heeft om van zijn woning een droomhuis te maken, kan wel wat tips en trucs gebruiken. Zoals bijna alles in het leven hoef je gelukkig het wiel – in dit geval het huis – niet opnieuw uit te vinden. Met name (binnenhuis) architecten gebruiken beproefde trucs om snel sfeer en elegantie in een nieuwbouwhuis of een woningontwerp aan te brengen.

Met onderstaande trucs en tips kun je jouw droomhuis creëren. Je kunt de adviezen en ideeën natuurlijk naar eigen gelang uitkiezen en al dan niet in aangepast vorm toepassen op jouw droomontwerp.

Een open uitstraling

Wie van een open interieur met veel lichtinval en inkijk houdt, kan het beste een open gevel met veel glas plaatsen. De hoeveelheid invallend licht is ongelofelijk. Tegelijk krijg je van buitenaf een elegante, stijlvolle gevel te zien die veel sfeer en charme heeft.

ronde salontafelEen warme, klassieke sfeer

Door specifieke stijlelementen in het interieur toe te passen, kun je een modern of juist klassieke uitstraling aan het huis geven.

Zo zorgen een ronde kloostertafel, houten ornamenten aan het plafond of traditioneel ontworpen houtkachels voor een warme en authentieke atmosfeer, die je meteen inademt als je de woning betreedt.

Naast een ronde kloostertafel of klassiek haard, kunnen versiersels en wanddecoraties aan de wanden de klassieke stijl nog verder onderstrepen, zoals sierkussentjes, een fraai traditioneel kleed of een mooi schilderij aan de muur.

Contrasten in het interieur

Professionele en ervaren architecten gebruiken ook het contrast als tactiek in interieurs. Dit doen ze op allerlei manieren. Zo kan steen in huis gecombineerd worden met hout. Ook kunnen mediterrane en oosterse vormen, bijvoorbeeld in de vloerbedekking of tegels, gecombineerd worden met een hout en beton.

Verder is natuurlijk kleurencontrast heel fraai. Enkele lichte wanden afwisselen met bijvoorbeeld een rood of zwart vlak levert een bijzonder strak en modern design op van het interieur.

moderne eigentijdse keuken

Een gewaagde & eigentijdse look

Door goed rond te kijken, kun je jouw huis zo inrichten dat er een gewaagde, moderne look ontstaat.

Denk bijvoorbeeld aan een robuuste eigentijdse ovalen badkuip, geribbelde tegels in de badkamer, gecombineerd met stoere led-verlichting.

En natuurlijk kies je hierbij voor een strakke, eigentijdse keuken en comfortabel meubilair van de nieuwste generatie.

Share This