In de kerstvakantie op bezoek bij dinosauriërs

In de kerstvakantie op bezoek bij dinosauriërs

Dit jaar staat Naturalis in Leiden tijdens de kerstvakantie in het teken van dinosauriërs. Van 22 december tot en met 4 januari zijn er allerlei dino-activiteiten voor jong en oud!

Zo kun je met de hele familie een ronde meespelen met de bottenbingo en wie weet win je wel een mooie prijs. Je kunt ook je eigen T. rex-bouwbplaat maken en kijken hoe de kop van een Triceratops wordt gerepareerd. En, leuk om in te lijsten: een foto van jou hangend tussen de kaken van een T. rex. Door het grensstreek lijkt het net echt!

Fossielen opgraven
Kinderen kunnen op de binnenplaats van het museum een fossiel opgraven dat zij daarna met een paleontoloog prepareren en ook nog mee naar huis mogen nemen. Voor de peuters en de kleuters is er een speciale handpoppenvoorstelling over een T. rex en haar ei. En iedere bezoeker krijgt het gratis dinospeurspel vol informatie over dino’s.

Verder kun je in de zaal LiveScience verschillende prepareersessies bijwonen, bijvoorbeeld van een stekelvarken of een plompe lori. Onderzoekers vertellen over hun ontdekkingen en expedities.

Unieke kans
Tot slot kun je de half miljoen jaar oude schelp met de oudste gravering ooit bewonderen. Begin december was de schelp wereldnieuws, omdat het het oudste bewijs is van intelligent gedrag. Na de kerstvakantie gaat de schelp terug in de kluis en is hij niet meer te zien voor publiek. Een unieke kans dus!

Ga voor het volledige programma tijdens de kerstvakantie naar naturalis.nl.

Share This