De kracht van Magnesium en waarom het zo belangrijk is

De kracht van Magnesium en waarom het zo belangrijk is

Magnesium is een belangrijk mineraal dat jij nodig hebt voor een gezond lichaam en geest. Wanneer jij een gezond en gevarieerd eetpatroon hebt, krijg je vanzelf genoeg magnesium binnen. Een tekort aan dit mineraal kan al snel voor fysieke en mentale problemen zorgen. Wil je weten waarom dit mineraal zo belangrijk is voor jou? Je leest het hier.

Ontspanning

Er zijn veel neuronen en hormonen werkzaam in jouw lichaam om je rustig te houden. Dit mineraal zorgt ervoor dat deze neuronen en hormonen in goede banen blijven lopen en dat er voldoende kan worden aangemaakt. Stress jij veel? Dan moet er extra veel van hormonen worden aangemaakt om weer te kunnen ontspannen. Wanneer jij te weinig van magnesium binnen krijgt, kun je je dus al gauw opgejaagd of gestrest voelen.

gezonde spieren en bottenGezonde botten en spieren

Dit mineraal is cruciaal voor gezonde botten en spieren. Mineralen in jouw lichaam werken samen voor een optimale gezondheid en weerstand. Dit mineraal helpt bijvoorbeeld om alle voedingstoffen uit jouw eten te kunnen halen en opnemen.

Een tekort aan dit mineraal kan afbreuk doen aan jouw spiermassa en zwakke botten opleveren.

Hart en bloedvaten

Ook heeft magnesium een grote invloed op een gezond hart en bloedvaten. Het ontspant namelijk de bloedvaten en voorkomt vernauwingen.

Hartkloppingen kunnen een gevolg zijn van een tekort aan dit mineraal. Ook wordt de vorming van trombose gelinkt aan een tekort van dit mineraal.

Overdracht van zenuwprikkels

Het trillen van je oogleden of spasmes van jouw spieren, het komt allemaal door een slechte overdracht van zenuwprikkels. Dit kan een gevolg zijn van een tekort aan magnesium. Ben jij gauw trillerig en kun je dit niet gecontroleerd tot stoppen brengen? Dan is dit een teken dat er een tekort gaande is.

Je kunt dus echt niet zonder magnesium. Het is een belangrijk mineraal dat jouw vitaliteit verbetert en garandeert. Zeker wanneer jij een druk bestaat hebt of veel sport is de kans groot dat je wellicht te weinig van dit mineraal binnen krijgt. Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet om een tekort te voorkomen. Ook is dit mineraal via supplementen mogelijk om binnen te krijgen. Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je begint met supplementen.

 

Share This