De lekkerste cocktails voor deze indian summer

De lekkerste cocktails voor deze indian summer

De weergoden hebben ons de afgelopen week gezegend met meer zon dan juli en augustus samen. En we genieten met volle teugen van deze indian summer. Bij genieten hoort een lekker drankje en dat mag wel eens wat anders zijn dan de hippe gin & tonic. Waarom geen cocktail?

De eerste cocktails zijn ontstaan in de Verenigde Staten. De naam cocktail is een afgeleide van het oude Maya woord coctel dat gefermenteerd fruitsap betekent. Je mag een mixed drink pas een cocktail noemen als het minimum drie ingrediënten heeft waarvan twee vloeibaar zijn en er een alcohol bevat.

Ondertussen bestaan er wel honderden soorten cocktails op basis van verschillende sterke dranken. Wij selecteerden onze vijf favorieten om van te genieten tijdens deze indian summer.


Deze foto van The Little Grille at the Depot is dankzij of TripAdvisor

1. Caipirinha

Deze Braziliaanse cocktail op basis van rum doet je direct dromen van witte zandstranden en bruisende golven. Hij wordt vaak verward met een mojito, maar het grote verschil zit hem in het gebruik van spuitwater en verse munt bij een mojito terwijl een caipirinha voornamelijk bestaat uit rum en limoensap. Het exacte recept kan je vinden op de blog van Deliveroo.

2. Pina Colada pina colada cocktails voor een indian summer

En dan hebben we het niet over de zomerhit van de 3 K’tjes! Al hebben zij er deze zomer misschien wel voor gezorgd dat deze cocktail vaker op een terrasje werd gespot. Door de combinatie van ananas en kokosnoot doet het je dan ook direct denken aan een tropisch eiland. En het is dan nog eens een heel eenvoudige cocktail om zelf te maken.

Voor een cocktail doe je 30 milliliter kokosmelk, 30 milliliter witte rum en 90 milliliter ananassap in een blender samen met wat schaafijs. Even blenden en je hebt een zalige, romige cocktail.

Tequila Sunrise cocktails voor een indian summer3. Tequila sunrise

Heerlijk toch zo’n zonsopgang? Zo ontzettend mooi om naar te kijken. Net als deze cocktail op basis van tequila.

 

Een eenvoudig receptje voor deze mooie cocktail vind je op de blog Zoover.

 

 

4. Cosmopolitan cosmopolitan cocktails voor een indian summer

Deze cocktail is immens populair geworden door het tv-programma Sex and the city. Waan je even een van de hoofdpersonages terwijl je op een terrasje sipt aan dit drankje op basis van wodka.

Als je hem thuis wilt maken dan kan dat natuurlijk ook.

  • Je mengt 25 milliliter wodka
  • 15 milliliter cointreau,
  • 30 milliliter cranberrysap,
  • 5 milliliter citroensap in een cocktailglas.
  • Voeg ijs toe en het genieten kan beginnen.

bellini voor een indian summer5. Bellini

Afsluiten doen we in stijl met deze prosecco-cocktail. Een Bellini bevat naast prosecco enkel nog perziken en is lekker zoet. Hoe je deze cocktail exact maakt, kan je lezen op de blog van Cocktalicious. Of je kan het jezelf nog makkelijker maken en een flesje Martini Bellini meebrengen uit de supermarkt.

Dit zijn onze vijf favoriete cocktails om van te genieten tijdens deze zalige indian summer. Op een terrasje, in de tuin, als apero,, … het kan allemaal. Welke is jouw favoriet? Of wat mist er volgens jou nog in ons lijstje? Nu maar hopen dat deze indian summer lang genoeg duurt om onze en jouw favorieten te kunnen testen.

Share This