De nieuwe collectie Fresh!: comfy, zacht, subtiel

De nieuwe collectie Fresh!: comfy, zacht, subtiel

Tien jaar geleden werd Fresh! Collection opgericht als lifestyle label, waarin Home & Living de belangrijkste productgroep was. De focus ligt tegenwoordig op fashion en kenmerkt zich door easy wear-dameskleding.

Fresh! begon ooit met online verkoop via freshonline.nl. Dit is nog steeds een belangrijk verkoopkanaal, maar ook de gewone winkelverkoop blijft belangrijk. Medeoprichtster, eigenaresse en ontwerpster Denise Krul gelooft in goede winkels waar je persoonlijk wordt geholpen, waar je je als klant welkom voelt en waar het een feest is om te shoppen. “Dat zijn volgens mij de winkels waar toekomst in zit en daar blijft behoefte aan. Maar ook op een andere manier zijn ‘stenen’ winkels belangrijk voor ons. Opbouwende kritiek en positieve input krijgen we via onze verkooppunten, zij vormen immers de ogen en oren van ons bedrijf.”

De nieuwe collecties
In de 2015 collecties is de herkenbare Fresh!-combinatie van vrouwelijk en comfortabel te zien. Ook blijft Fresh! trouw aan de smart casual look. Nog steeds met oog voor detaillering en bijzondere belijning. Wel heeft het zachte, gebrushte katoenen sweat meer accenten gekregen door cold dyed-wassingen, aangevuld met andere comfortabele stoffen, subtiele glimmertjes en zachte breisels. Denise: “Ik ben nog steeds dol op mijn eigen kleding, maar soms is het heerlijk relaxed om gewoon in een slobbertrui en spijkerbroek rond te lopen. Dat relaxte zie je terug in onze nieuwe collecties: in het voorjaar een beetje hippieachtig en in het najaar juist op een Scandinavische manier koel en clean maar altijd in de stijl van Fresh!”

Inspiratiebron
SS15 collectie heeft Marokko als inspiratiebron. Tijdens een bezoek aan Marrakesh raakte Denise onder de indruk van de prachtige warme tinten van de aarde, de poederachtige zandkleuren van de gebouwen, de kruiden in de Souks en de mintgroene ijzeren deuren in de stad. Collectie SS15 is een vertaling van die indrukken. Warm, aards en een beetje Bohemian. Onder andere met: een berberbroek, lange rok, mooie watervaltops en jurkjes met een halslijn en decolleté in Oosterse belijning. Verder prachtige vesten met vleermuismouwen en een minicollectie in Sensitive of Eurojersey. Deze stof is kreukherstellend, rafelt niet en is daardoor heel mooi verwerkt. De stof heeft een mooie glans en wordt milieuvriendelijk geproduceerd.

Collectie SS15 komt binnenkort online op freshonline.nl en wordt vanaf begin februari uitgeleverd aan de fysieke verkooppunten.

Share This