De perfecte cv-ketel voor jouw woning

De perfecte cv-ketel voor jouw woning

Verwarming in je huis is onmisbaar. Het maakt de winter iets draaglijker en zorgt voor een heerlijke warmte in huis. Om de verwarming te laten werken heb je een cv-ketel nodig. Deze ketel zorgt niet alleen voor een warm huis, hij zorgt er ook voor dat je heerlijk warm water hebt bij het douchen. Een cv ketel gaat niet voor altijd mee, dus je zult ‘m een keer moeten vervangen. Je wilt natuurlijk niet ieder jaar een nieuwe ketel kopen, dus let bij de aanschaf op een aantal dingen.

Diverse soorten

Zodra je begint met de zoektocht naar een nieuwe ketel zul je zien dat je de keuze hebt uit diverse soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een conventionele ketel, die alleen zorgt voor het warme water in de centrale verwarming. Dat betekent dat het warme water voor de kraan of de douche uit een aparte boiler komt. Handiger dan een conventionele ketel, is een combi-ketel. Met dit soort cv-ketels heb je in één ketel de regulatie voor warm water en voor de centrale verwarming.

Kijk bij de aanschaf van een cv ketel onder andere naar het vermogen en de gewenste CW-klasse. Het vermogen wordt bepaald aan de hand van de kubieke meters van de woning. Hoe meer kubieke meters, hoe meer vermogen je dus nodig zult hebben. De CW-klasse staat voor de Comfort Warm Water klasse – de hoeveelheid warm tapwater die de ketel in liters per minuut kan leveren.

Koop de ketel online

Tegenwoordig kun je gewoon online een nieuwe CV ketel kopen. Het handige daarvan is dat je een goed overzicht hebt van alle mogelijkheden, en je kunt uitgebreid de tijd nemen om de beschrijvingen op de website goed door te lezen.

Als je er de tijd voor neemt zul je zien dat je al snel wijzer wordt over de verschillende soorten cv ketels voor je centrale verwarming en voor warm water. Gebeurt het toch dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Neem dan gewoon contact op met een verwarmingsexpert, zodat je met een beetje hulp uiteindelijk de juiste cv ketel zult vinden.

Share This