Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen voor 2015

Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen voor 2015

Ben jij al plannen aan het maken voor je vakantie voor deze zomer of heb je al geboekt? Als je ergens naartoe wilt waar je niet al te veel Nederlanders tegenkomt, moet je niet naar Indonesië gaan. Het is de populairste vakantiebestemming in 2015.

Volgens travelsite Expedia is Indonesië erg in trek. Het zou kunnen komen door de historische band die we hebben met Indonesië, maar ook de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding van de accommodaties en het prettige klimaat spelen een belangrijke rol. Door de stijging van de vraag zijn er het afgelopen jaar meer vliegtuigstoelen bijgekomen en hebben reizigers meer keuze in vertrekdata en prijs. Andere zonbestemmingen die in trek zijn, zijn Egypte en Griekenland.

Buitenlanders naar Nederland
Opvallend is dat er veel gezocht wordt op Luxemburg, een stijging van 84 procent. Maar dat zegt in feite nog niets over het aantal boekingen dat gedaan zal worden. Ons eigen land doet het ook nog steeds goed als vakantiebestemming en streeft zonbestemmingen als Egypte, Turkije en Kroatië met gemak voorbij. Ook buitenlanders zoeken veel vakantiebestemmingen in Nederland. Bij de Noren staan we zelfs op de tweede plaats in het aantal zoekopdrachten. Andersom gaan er ook veel Nederlanders naar Noorwegen met vakantie; ze staan op drie na populairste vakantiebestemmingen van vorig jaar.

Reviews
Waar daadwerkelijk de keuze op zal vallen in 2015 is nog even afwachten. Vooral Egypte en in iets mindere mate Turkije zijn wat onzeker vanwege de politieke onrust in die landen. Landen als Griekenland en Spanje inclusief de Canarische Eilanden zullen hiervan profiteren. Wat in elk geval zwaar weegt bij de keuze van een bestemming zijn de reviews die te vinden zijn op internet. 79 procent van de consumenten wereldwijd hecht daar veel waarde aan en naar verwachting zal dit aantal stijgen in het komende jaar.

Top 5 van meest gezochte bestemmingen in 2015

  1. Indonesië
  2. Luxemburg
  3. Egyptebali-rijstveld
  4. Griekenland
  5. Kroatië

 

Top 5 van aantal boekingen in 2014

  1. Indonesië
  2. Nederland
  3. Noorwegen
  4. Malta
  5. Griekenland

Alvast een voorproefje van het eten in Indonesië? Bekijk dan Het Groot Indonesisch Kookboek.

Fotocredits: footprinttravel

Share This