Dé trend in raamdecoratie: houten jaloezieën

Dé trend in raamdecoratie: houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn de trend van het moment op het gebied van raamdecoratie. Dit type raamdecoratie is buitengewoon populair. Naast dat houten jaloezieën bijzonder functioneel zijn, omvatten ze nog veel meer voordelen. In dit artikel lees je waarom houten jaloezieën een stijlvolle toevoeging zijn aan jouw interieur.

  1. Praktisch

Eén van de grootste voordelen van jaloezieën is dat deze bijzonder praktisch zijn. Met behulp van de horizontale, kantelbare lamellen kun je eenvoudig de lichtinval en inkijk bepalen. Doordat je de lamellen in een handomdraai kunt laten kantelen, kun je zelf bepalen hoeveel licht (en daarmee zicht) je in huis binnenlaat. Jaloezieën zijn in te passen in elk formaat raam. 

  1. Sfeervol

Hout straalt van nature warmte uit. Door het gebruik van houten jaloezieën voeg je dan ook op een eenvoudige manier sfeer, knusheid en gezelligheid toe aan jouw interieur. Het is een uitstekende manier om een moderne interieur knusser te maken, maar sluit ook bijzonder goed aan bij andere interieurstijlen.

  1. Isolerend

Door de kantelbare lamellen houdt je warme zonnestralen gemakkelijk buitenshuis en de geluidsabsorberende werking van het hout zorgt voor een aangename akoestiek binnenshuis. Houten jaloezieën bieden dus zowel een optimale geluidsdemping als (warmte)isolatie. 

  1. Veelzijdig

Houten jaloezieën zijn ook nog eens erg veelzijdig. Het natuurlijke materiaal is namelijk eenvoudig te integreren in vrijwel iedere interieurstijl. Houten jaloezieën zijn te verkrijgen in diverse houttinten, verfbehandelingen en lameldiktes. Zo zijn er altijd passende jaloezieën te vinden.

  1. Duurzaam

Bovendien is hout een natuurlijk en daardoor kwalitatief sterk materiaal. De levensduur van houten jaloezieën is om die reden bijzonder lang. De afwerking van de lamellen met speciale lak zorgt ervoor dat zowel zonlicht als vocht vrijwel geen invloed hebben op de kleur en kwaliteit van de lamellen.

  1. Onderhoudsvriendelijk

Houten jaloezieën vergen tevens nauwelijks onderhoud. Met een simpele stofdoek of een speciale lamellenborstel maak je de houten lamellen eenvoudig stofvrij. Indien de jaloezieën een grondige schoonmaakbeurt nodig hebben, volstaat het poetsen met een lauwwarme vochtige doek.

Share This