Is de zon nu wel of niet goed voor je?

Is de zon nu wel of niet goed voor je?

De zon is goed voor ons, gelukkig! We worden niet alleen mooier door de zon, maar we voelen ons ook beter door het licht. We worden er gelukkigere, gezondere, fittere, actievere en mooiere mensen van. 

Iedereen weet nu wel dat het niet goed is om lang onbeschermd in de zon te zitten. Daar krijgen we rimpels van en we kunnen er huidkanker door krijgen. Daarom is het belangrijk om je huid in te smeren met een zonnebrand en dit elke twee uur opnieuw te doen. Genoeg daarover. Nu de voordelen van de zon. Want de zon is heel belangrijk voor een goede lichamelijke én geestelijke gezondheid!

5 belangrijke voordelen van de zon 

  1. Zonlicht maakt het gelukshormoon endorfine aan en dat hormoon zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je relaxter voelt. Als je tijdens het zonnen ook nog een stukje pure chocolade eet, wordt je pas echt vrolijk. De stofjes in de cacao laten samen met de zon je onrust verdwijnen en zorgen voor een gelukzalig gevoel. 
  2. Je immuunsysteem wordt sterker door de aanmaak van witte bloedlichaampjes; die beschermen je lichaam tegen virussen en bacteriën.
  3. Met 10 minuten zon krijg je 100 keer meer vitamine D binnen dan via je voeding in 1 dag. En dat is goed voor je botten. Ook leidt het tot minder ontstekingen bij personen met Multiple Sclerose (MS).
  4. Zonlicht is goed voor de groei van de botten van kinderen. Dus laat ze zoveel mogelijk buiten spelen. Kinderen zoeken vanzelf de schaduw op als ze het warm krijgen. Op het strand smeer je ze uiteraard goed in.
  5. Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht anti-kankerstoffen aan. Daardoor zijn vrouwen die regelmatig in de zon komen, minder kwetsbaar voor borstkanker. Zonlicht kan het risico op borstkanker met wel 30-40% verminderen. Mannen hebben door zonlicht minder kans op prostaatkanker.

Fotocredits: www.huidhuis.nl

 

 

 

Share This