Dit zijn de meest decoratieve gloeilampen

Dit zijn de meest decoratieve gloeilampen

Bij een ouderwetse gloeilamp denk je misschien vooral aan de standaard peer. Toch zijn er gloeilampvormen die heel decoratief maar minder bekend zijn. En het voordeel is dat ze goedkoop zijn, makkelijk te dimmen en zacht warm licht geven.

Een ideale aanvulling op je interieur zonder grote investeringen dus.

Kaarslamp met tip

kaarslamp met tip

De normale kaarslamp kennen de meeste mensen wel. Maar een mooie variant is de kaarslamp met tip. Deze lampvorm heeft een gebogen punt waardoor de lamp nog meer op een vlam van een kaars lijkt.

Deze lamp is dus ideaal voor in de kandelaars. Er zijn zelfs kaarslampen die ook flikkeren waardoor ze bijna niet van een vlam te onderscheiden zijn.

Kopspiegellamp

kopspiegellamp

Een kopspiegellamp is een lamp waarbij ongeveer de helft is bedekt met een spiegelend oppervlak. Vaak zijn het ronde lampen zoals een kogellamp of globelamp. Van origine zijn deze lampen gemaakt om verblinding te voorkomen als je direct in de peer kunt kijken. Ze hadden ook altijd een zilver spiegelend oppervlak. Maar op dit moment winnen ze aan populariteit en worden er ook andere versies gemaakt.

Bijvoorbeeld met een (rose) gouden spiegel en zelfs zwarte spiegel (wat dus eigenlijk geen spiegel meer is). Op die manier worden ze ook steeds vaker ingezet als losse lamp omdat ze zo decoratief zijn.

Buis gloeilamp

Buis lamp

Een andere lamp die echt kan schitteren in je interieur is een buislamp. Ook wel bekend als colorenta lamp. Niet te verwarren met een kille tl-buis. Deze lampen zijn langwerpig en hebben helder glas waardoor je mooi het gloeidraad kunt zien zitten. Ze hebben vaak een normale e27 schroeffitting. Deze lampen zijn vooral mooi om op te hangen. En als je extra indruk wilt maken hang je meerdere buislampen in een rij op verschillende hoogte.

Share This