Dit zijn de tien make-uptrends van 2020

Dit zijn de tien make-uptrends van 2020

Het is winter, het is donker en koud, en we kijken eerder naar de feestdagen dan naar volgend jaar. Toch zal er een moment komen dat de dikke jassen uitkunnen en dat lente zich aandient. En als dat gebeurt, moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de laatste make-uptrends.

Momenteel moet je er nog niet aan denken. Je loopt met een dikke sjaal over je gezicht over de straten en denkt met weemoed terug aan de tijden dat je in de stralende zon op een terrasje zit. Hoewel die tijden ver weg lijken, zullen ze even zo snel weer terugkomen. De lente is dichterbij dan je denkt. En op het moment dat de eerste zonnestralen door de grijze wolken breken, wil je op de hoogte zijn van de nieuwste make-uptrends. Je leest ze hier.

glitter rondom de ogen - planetfemVoor je ogen:

Glitter rondom de ogen
Je wilt stralen, je wilt schitteren, je wilt eruit springen. Zeker als je weer ´mag´: als het weer het toelaat en de lentezon de parken en terrassen verwarmt. Op het moment dat je dan besluit je nieuwe “ik” aan de wereld te tonen in alle glamour, is glittermake-up rond je ogen een van de beste manieren dat de doen. En gezien de laatste modeshows, ook de nieuwste trend.

Witte eyeliner
Experimenteren is iets waar je nooit te oud voor kan zijn. Als je echter vindt dat de glittertrend hierboven, of trend van fluorescerende make-up (verder hieronder) iets té is, dan kan je iets nieuws proberen in de vorm van witte eyeliner. Het is een kleur die je niet vaak gebruikt ziet worden, maar helemaal past bij het frisse karakter van de lente.

Contrasten
Eén van de laatste trends die we zien op de modeshows is die van de contrasterende oogschaduws. Als je besluit deze gedurfde make-uptrend uit te proberen moet je duidelijk kiezen voor twee kleuren die ook daadwerkelijk contrasteren: blauw en rood bijvoorbeeld. De ene kleur gaat over je oogleden, de andere kleur langs je onderste wimperlijn en je zult gegarandeerd de aandacht vangen in het nieuwe jaar.

Pastelblauwe oogschaduw

pastelblauwe oogschaduw - planetfem
De tijden van de donkere oogschaduw zijn voorbij, zo blijkt ook uit de eerdergenoemde trend van de witte eyeliner. Met pastelblauwe oogschaduw komt er een zachte kleur bij die wederom perfect past bij het lichte karakter van de lente. Het geeft je een natuurlijke look en een jong gezicht – wij zijn benieuwd welk merk er de komende maanden als eerst bij is met het lanceren van een nieuwe lijn.

Juweelachtige oogschaduw
De stap van zachte pastelblauwe tinten naar zwaardere juweelachtige oogschaduw lijkt een grote. Toch is ook deze make-uptrend er eentje voor het voorjaar 2020, al is dat waarschijnlijk wel voor andere gelegenheden dan als je aan je witte wijn nipt op een terrasje. De trend, met diepgroen- of blauwe kleuren sluit perfect aan bij de eerdergenoemde trend van de glitter en glamour en voor avondjes uit naar een restaurant of discotheek zijn dit perfecte momenten om je eens mooi te laten zien.

Contouring
Eén van de trends van de lente 2020 is contouring, met name leuk voor vrouwen met een ronder gezicht die hun gezicht met make-up smaller willen maken. Foundation, highlighter en wat rouge – uiteraard aangebracht volgens de juiste instructies – en je bent klaar om je nieuwe look te presenteren – zeker met een fris kapsel erbij!

Voor je lippen

matt rode lippenstift - planetfem

Matte rode lippenstift
Rode lippenstift zal altijd in blijven, maar de tint en het soort lippenstift verschilt per jaar (of zelfs per seizoen). Om minder stijf en klassiek over te komen, is een van de make-uptrends voor 2020 die van matte rode lippenstift.

Per voorkeur in het rood van voorjaarsfruit (kersenrood bijvoorbeeld), met witte eyeliner, en je zal iedereen betoveren met de meest open look van het nieuwe jaar.

Glamour en gloss
Juweelachtige make-up, glitter rond je ogen: de lente van 2020 gaat om glamour en die glans moet elders op je gezicht terugkomen. Lipgloss – in welke kleur dan ook – wordt in meerdere modeshows, bijvoorbeeld die van Chanel, getoond als een van de trends voor het voorjaar van 2020 en benadrukt maar weer dat je jezelf ieder jaar weer kan laten schijnen en schitteren.

Fluorescerende make up
Dit is gedurfd, maar daardoor niet minder hip. Nu felgroene- en rode jurkjes, vaak fluorescerend, steeds populairder zijn, mag de make-up die daarbij hoort uiteraard niet ontbreken. Voor je ogen, maar zelfs lippenstift, laat je jezelf echt zien in volle glorie als je kiest voor de fellere fluorescerende kleuren.

Gothic lippenstift
Zachte pastelkleuren, vrolijke glitters, felle neonkleuren: niets voor jou? Dan is er nog een trend deze lente die wellicht wel in jouw straatje past: donkerpaars of zelfs haast zwarte goth lippenstift. Wederom ligt het aan de gelegenheid, maar je kan op een avond met een rode of zwarte jurk uitstekend voor deze duistere trend kiezen!

Share This