Douchebak kopen: waar moet je op letten?

Douchebak kopen: waar moet je op letten?

Elke ochtend (en/of avond) nemen we weer een verfrissende douche om de dag te starten ofwel af te sluiten. Als jouw badkamer toe is aan een flinke make-over, zal vroeg of laat ook de douche aan de beurt zijn. Tenminste, als je voor een douche kiest en geen ruimte hebt voor een bad.

Is jouw keuze gevallen op een douche, maar twijfel je nog over de uitstraling, materiaal en of je een hoge of lage douchebak wilt? Je moet een aantal spreekwoordelijke knopen gaan doorhakken, maar met behulp van dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg. Lees snel verder!

Welk materiaal kies je?

Ben je op zoek naar een douchebak met rondere vormen voor een landelijke uitstraling? Kies dan voor mat of glanzend acryl. Dit is een ideaal materiaal voor het maken van douchebakken. Het acryl wordt versterkt met glasvezel en multiplexplaat, en is daardoor sterk, licht en handzaam. Daarnaast voelt het materiaal stroef aan als het in contact komt met water, zodat je meer grip hebt tijdens het douchen. Omdat het oppervlak zo wordt gemaakt dat het poriënvrij is, is acryl makkelijk te reinigen. Bacteriën en zeepresten kunnen zich niet goed aan het oppervlak hechten.

De hoogwaardige kunststof SMC, wat staat voor Sheet Moulding Compound, heeft dezelfde draagkracht als acryl, maar is nog sterker en lichter. Hierdoor is een douchebak van dit materiaal erg eenvoudig op zijn plaats te schuiven en te monteren.

Door de rechte randen en haakse hoeken geef je de douche met een SMC douchebak een moderne uitstraling. Ook een douchebak van mineraalmarmer is sterk en duurzaam. Dit materiaal kenmerkt zich door een strakke vormgeving en het ontbreken van opstaande randen. Er blijft echter geen water in de bak staan, omdat deze schuin afloopt naar de afvoer. Een ander groot voordeel van dit materiaal is dat je de douchebak op maat kunt zagen.

Hoe laat je de douchebak monteren?

Een belangrijke keuze om te maken is hoe je de douchebak laat monteren. Het grote voordeel van een opbouw douchebak is dat deze in elke badkamer te monteren is. Om de douche een strakke, elegante look te geven, bouw je de douchebak deels in. Ook voor mensen die slecht ter been zijn is dit type douchebak ideaal. Kies je voor een mineraalmarmer douchebak? Deze dient altijd semi ingebouwd te worden. Kortom, douchebakken als een mooi en opvallend accent in de badkamer. Kies voor een afgeronde vormgeving met acryl of voor een strakke uitstraling met SMC of mineraalmarmer. De leisteenstructuur met mineraalmarmer heeft een unieke look en laat zich prima combineren. Opbouw of gedeeltelijk in de vloer inbouwen, de keuze is natuurlijk aan jou!

Share This