Spannend misdaaddrama nu in de bios: The Drop

Spannend misdaaddrama nu in de bios: The Drop

Heb je ‘m destijds ook gezien? De spannende Zweedse thriller de Millennium-trilogie? Daar ken je ook de actrice Noomi Rapace van, die de stoere hacker Lisbeth Salander speelde. De Zweedse heeft sindsdien niet stil gezeten. Je kunt haar nu zien in het misdaaddrama The Drop.

The Drop gaat over barkeeper Bob Saginowki die zijn zwarte geld via de onderwereld van Brooklyn wegsluist. Onder druk van zijn werkgever Marv, die ook zijn neef is, raakt Bob betrokken bij een roofoverval die jammerlijk mislukt. Met als gevolg dat hij het middelpunt wordt van een diepgaand onderzoek waarbij vrienden, families en vijanden samenwerken om wat te verdienen, waaronder buurvrouw Nadia, gespeel door Rapace. Nadia helpt Bob met het opvoeden van een gezonde pitbullpuppy.

Naomi Rapace speelde verder in Sherlock Holmes: A Game of Shadows en Prometheus. In 2009 werd ze genomineerd voor de European Film Award voor beste actrice in het eerste deel van de Millennium-trilogie: Mannen die vrouwen haten.

De Millennium-trilogie
De misdaadromans zijn geschreven door de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson. Hij schreef de boeken als hobby in zijn vrije tijd. Voordat de boeken werden uitgegeven in Zweden in 2005 en 2006 overleed Larsson in 2004. De boeken waren direct een groot succes en kregen diverse prijzen.

 

Share This