Duur, duurder

Duur, duurder

Twee honderd euro is niks meer voor een potje creme.

Lamer

Wie dacht met een potje crème van 200 euro al beschamend ver over zijn budget te zijn heeft het mis volgens de beautyindustrie. Je kunt veel goeds kopen voor allerhande prijzen, maar onderstaande beautyitems gaan nog een stapje verder. Een crème van tweehonderd euro valt daarbij al snel in het niet.

 

 

Ongetwijfeld het bekendste peperdure beautylabel is La Mer.   Dit merk verwierf faam met een crème, ontwikkeld door een heuse ruimtevaartfysicus. Hij liep brandwonden op en ging op zoek naar de ultieme verzorgingscrème. De fysicus vond deze niet en besloot er zelf één te maken. 12 jaar en 6000 experimenten later introduceerde hij een crème die aan alle eisen voldeed: Creme de La Mer. Wat deze substantie zo prijzig maakt, is het drie maanden durende productieproces voor één potje.

 

De crème belooft een gladde, stevige en jonger ogende huid door de combinatie van zeewier en vitaminen. De prijzen voor zo’n pot kunnen oplopen tot maar liefst € 2000,-.

 

De Authent Crème van Menard is goedkoper dan die van La Mer, maar toch hangt er nog een flink prijskaartje aan.

 

Voor 50ml moet maar liefst € 839,- worden neergelegd. Ook deze zalf gaat de strijd aan tegen de zwaartekracht en is gebaseerd op het stimuleren en activeren van de stamcellen. Volgens Menard zijn er bewijzen dat het de aanmaak van collageen in de huid verhoogt en dat de rimpels aanzienlijk worden verminderd. De ingrediënten kerszaad, sterculia boom en wilde gerst zorgen ervoor dat de huid er na minimaal twee maanden jonger en verzorgder uitziet.

 

Tegenwoordig betaal je voor een mascara al gauw € 20,-. Een schijntje vergeleken met de duurste mascara aller tijden, want een exemplaar uit The Socialite Collection van Taysha Smit  kost maar liefst $ 589.

 

Eigenlijk is er niks speciaals aan de formule van deze mascara, behalve dat het omhulsel is beplakt met echte Swarovski-stenen.

Bovenstaande producten zijn voor gewone stervelingen al erg kostbaar, maar het kan nog gekker.

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van een lipstick voor het luttele bedrag van € 42 000,-? De Kiss Kiss Gold and Diamond van Guerlain is een lipstick die speciaal voor jou wordt gemaakt.  De kleur wordt specifiek op jouw huid en lippen afgestemd. Daarnaast mag je voor dat bedrag ook rekenen op gratis advies van Guerlains artistiek directeur Olivier Echaudermaison, de man die de kleuren, texturen en verpakkingen voor het gelijknamige merk bedenkt.

 

Uiteraard heeft hij ook goed nagedacht over de verpakking van het meest chique paardje uit zijn stal. Zo ontvang je deze unieke lipstick in een prachtig omhulsel, gemaakt van 18 karaat geelgoud en bezet met maar liefst 199 diamantjes.

Het duurste product uit dit rijtje is de parfum Clive Christian No.1. Hier moet maar liefst € 165.000,- voor neergeteld worden. Het is het allerduurste geurtje van de wereld.

 

Vijf jaar geleden geïntroduceerd door de Britse ontwerper Clive. De kristallen flacon van 500 ml heeft een 5-karaats diamant die werd aangebracht op een 18-karaats gouden hals. Wat Clive Christian No. 1 nog specialer maakt, is dat er maar tien exemplaren van zijn. Die zijn te vinden bij Harrods in Londen en Bergdorf Goodman in New York. Heb je in ieder geval een goede reden om er eens op uit te trekken.

Share This