Duurzame sfeermakers: kaarsen van soja en palmwas

Duurzame sfeermakers: kaarsen van soja en palmwas

Hoezo donkere dagen? Met deze duurzame kaarsen van MyFlame wordt de winter een groot lichtfeest!

De meeste ‘gewone’ kaarsen worden gemaakt van paraffine, een product dat vervaardigd is uit ruwe olie. Ruwe olie is een fossiele grondstof die uitgeput raakt. De kaarsen van MyFlame worden gemaakt van soja of palmwas.

De sojakaarsen zijn gemaakt van sojabonen, een natuurlijke-, biologisch afbreekbare-  en hernieuwbare bron. De soja die MyFlame gebruikt, komt uit Amerika. In tegenstelling tot veel soja uit Argentinië en Brazilië, worden voor deze soja geen regenwouden gekapt en de bonen niet genetisch gemanipuleerd.

De palmwaskaarsen worden vervaardigd uit de vruchten van palmbomen (overigens niet de bekende kokosnootpalmboom). In Indonesië worden veel oerwouden gekapt voor grootschalige productie van palmolie. MyFlame werkt met een gecertificeerde palmbomenplantage op Java.

De belangrijkste voordelen van soja en palmwaskaarsen op een rij:

Lange branduren

Sojakaarsen zo’n 30 tot 45 % langer dan kaarsen die gemaakt zijn van paraffine. Palmwaskaarsen branden zelfs 50 % langer. Extra veel sfeer gezelligheid in je huis dus!

Geen roet

Je kent het vast wel; zwarte vlekken op je witte muur nadat je de kaars richting je muur uitblies. En steek je regelmatig kaarsen aan, dan verschijnt op den duur onherroepelijk een zwarte walmvlek op je muur of plafond. Wist je trouwens dat in een kaarswalm stoffen zitten die slecht voor je gezondheid zijn (zoals benzeen)? Met sojakaarsen heb je hier geen last van. De rook is transparant en de kaarsen stoten nauwelijks tot geen roet af – en dus ook geen schadelijke stoffen.

Betere geurverspreiding

Houd je van kaarsen met een geurtje? Sojakaarsen een langere en snellere geurverspreiding dan paraffine kaarsen door hun lagere brandpunt. Zo ruikt je huis in no-time naar jouw favoriete geurkaars!

Kaarsenvetvlek? Geen probleem!

Met verplaatsen of uitblazen van de kaars kaarsenvet gemorst? Soja-was verwijder je eenvoudig met warm water en zeep. Geen gehannes met strijkijzer en keukenpapier of schrapen met scherpe messen dus.

Kaarsrecht

Palmwaskaarsen gaan pas smelten bij 58 graden Celsius. Bij een hete zomer blijven ze dus mooi rechtop staan op je vensterbank.

Natuurlijke glans

Fraaie bijkomstigheid van de productie van palmwaskaarsen: de gekristalliseerde look, een natuurlijk verschijnsel dat tijdens het gieten van de kaarsen optreedt. Er worden dus geen chemische producten aan toegevoegd, de kaars straalt uit zichzelf.

Bijzondere verschijning

Ook de kleuren van de palmwaskaarsen zijn op basis van volledig natuurlijke kleurstoffen. Natuurlijke kleurstoffen kunnen door (dag)licht veranderen. De palmwaskaars zal na enige tijd staan wat lichter worden. Zodra je hem aansteekt, wordt hij weer dieper van kleur. Mooi verschijnsel!

De kaarsen van MyFlame – en andere duurzame sfeer- en geurmakers voor in je huis, zijn verkrijgbaar in verschillende lifestyle en interieurwinkels in Nederland en België of via de online shop. Kijk op www.myflame voor verkoopadressen en het online aanbod.

 

 

Share This