Een ideaal rustmoment

Een ideaal rustmoment

Een eigen buitenplek is goud waard. Een moment om tot rust te komen zonder de drukte van allerdag. Een moment voor jezelf op jouw buitenterras, dakterras of balkon. Een kop koffie of een glas wijn met je favoriet tijdschrift. Nu even genieten.

Harmonie is rust
Rust nemen is essentieel voor de gezondheid. Dit is een persoonlijke actie. De een neemt rust door het doen van een dutje en de ander luistert naar de klassieke zender radio 4. Weer anderen vinden rust in de natuur of in de eigen tuin. De eigen vertrouwde omgeving draagt bij voor een rustmoment. Met tuinmeubels die je met zorg hebt uitgekozen. Het interieur is binnen en buiten in harmonie.

Ingetogen stijl
Dit bereik je door de stijl door te zetten naar het balkon of buitenterras. Heb je een Scandinavisch minimalistisch interieur dan is een aluminium tuinset een goede keuze. De vormgeving is ingetogen en de stoelen, ligbanken en loungesets hebben een uitmuntend zitcomfort. Aluminium is daarbij uitermate geschikt voor buitengebruik. Het is duurzaam en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Omdat het weersbestendig is kunnen de meubels het gehele jaar buiten blijven. Aluminium roest niet en is eenvoudig te reinigen.

Wicker tuinmeubel
Omdat aluminium een duurzaam materiaal is, wordt het bijna altijd bij wickermeubels als frame gebruikt. Het vlechtwerk heeft een rotanlook en past in vele interieurstijlen dankzij de natuurlijke uitstraling. Het kunstof vlechtwerk is bestand tegen alle weersinvloeden en kan dus ook het gehele jaar buiten blijven staan. Wicker is vooral populair voor lounge zithoeken. Ondanks het volume blijven de banken verplaatsbaar vanwege het beperkte gewicht.

Comfort door kussens
Het comfort van een buitenmeubel wordt vooral bepaald door zit- en rugkussens. De beste kussens hebben een aparte binnenvulling die speciaal geprepareerd zijn voor buiten gebruik. Ze zijn all-weather proof wat betekent dat ze waterafstotend zijn en nauwelijks verkleuren door Uv-licht. Het is toch zinvol om bij regen de kussens af te dekken. Kussens hebben toch een lange droogtijd nodig en je wilt niet graag met een natte broek opstaan.

Share This