Een stappenplan voor de juiste jaloezieën in huis

Een stappenplan voor de juiste jaloezieën in huis

Je wilt raamdecoratie kiezen, maar hebt een dilemma: je wilt zoveel mogelijk licht naar binnen laten komen, maar bent ook gesteld op je privacy. Dan zijn jaloezieën voor jou perfect! Helemaal omdat ze ook nog eens bij ieder interieur passen. Wij hebben een stappenplan opgesteld om zo de juiste jaloezieën voor in huis te kiezen.

Stap 1: het kiezen van de soort jaloezie

Jaloezieen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen. Zo kun je ze dus helemaal eigen maken, zodat de jaloezieën perfect passen binnen jouw interieur. Wil je een warme uitstraling in huis? Ga dan bijvoorbeeld voor houten jaloezieën.

Voor een industriële uitstraling kun je beter kiezen voor aluminium of zwarte jaloezieën. Doordat jaloezieën zorgen voor veel licht in huis en toch privacy bieden, zijn ze niet alleen perfect voor de woonkamer maar bijvoorbeeld ook voor de werkkamer.

Stap 2: het kiezen van de kleur

De volgende stap is het bepalen van de kleur van de jaloezieën. De kleur bepaalt vaak de sfeer van de ruimte, en door de kleuren uit je interieur terug te laten komen in de jaloezieën zorg je voor meer eenheid in huis. Aan de hand van de kleurkeuze kun je een ruimte bijvoorbeeld strakker maken, of warmer. Een lichte kleur zorgt ervoor dat een kamer ruimtelijk oogt, terwijl een donkere kleur juist zorgt voor meer geborgenheid.

Stap 3: meten

Tot slot is het van belang de ramen waar de jaloezieën voor komen te hangen, op te meten. Bepaal van tevoren wel of je de jaloezieën ‘in de dag’ of ‘op de dag’ wilt plaatsen. ‘In de dag’ is in het kozijn, en ‘op de dag’ is voor het kozijn en dus aan de muur. Vervolgens kun je de maten op gaan meten. Wanneer je in een wat ouder huis woont, is het belangrijk de maten op verschillende punten op te meten.

Het kan namelijk zijn dat de maten verschillen omdat wat oudere huizen niet altijd waterpas zijn. Bij ‘in de dag’ is het van belang om 1 cm van de breedte af te halen en voor de grootst gemeten hoogtemaat te gaan. Bij ‘op de dag’ moeten zowel de lengte als de breedte wat groter zijn dan het raam, omdat deze niet in het kozijn komen te hangen. Wil je dat de jaloezie boven de vensterbank eindigt? Meet de lengte dan wel exact op.

Share This