Een wijntje in de hand, zonnetje, strak blauwe lucht: geniet van je tuin met dit mooie weer!

Een wijntje in de hand, zonnetje, strak blauwe lucht: geniet van je tuin met dit mooie weer!

Een ideale tijd voor Bourgondiërs! De zomer is de ideale tijd voor de bourgondische mens. Onder een warm zonnetje geniet je met je partner, vrienden of je gezin in comfortabele tuinstoelen van een heerlijk drankje en een barbecue.

Op zulke dagen is het gezellig tot aan zonsondergang en wordt het vaak later dan gepland. Maar dat is natuurlijk niet erg, want de zomer is zo weer voorbij.

terras met een goede ondergrond
Creëer een perfect terras

Hoe kun je zo optimaal mogelijk genieten van het heerlijke weer? Vooral door jouw tuin strak en comfortabel in te richten. Zorg er in de eerste plaats voor dat jouw terras een stabiele ondergrond heeft van vlonderplanken, beton en/of stenen. Dat biedt de garantie dat je een plek hebt waar je altijd lekker kunt zitten.

Een mooi vormgegeven en grote tuintafel, comfortabele tuinstoelen en een grote barbecue mogen op jouw bourgondisch ingerichte tuinterras natuurlijk niet ontbreken.

Nog relaxter wordt het als je ook een terrasheater op het terras neerzet. Zo kun je in de avonduren nog langer genieten van de strakblauwe lucht, ook als het fris wordt. Met goede tuinverlichting voor de donkere uurtjes en een grote parasol voor gloeiendhete dagen, is jouw idyllische genotstuin helemaal af!

Heerlijke wijn drinken op de terrasZorg voor de juiste faciliteiten voor een lekker drankje

Tegenwoordig kiezen veel levensgenieters ervoor om op een strategische plek ook een grote koelkast en/of vrieskist, een wijnkast of een complete tuinbar te plaatsen.

Een fraai ontworpen tuinterras en een strakke grasmat zijn natuurlijk prima, maar je wilt ook op zijn tijd ook aan een lekker koel drankje – of het nu wijn, pils, cider of fris is – kunnen nippen. Of een heerlijk koel ijsje over je tong laten glijden om even af te koelen op een warme zomerdag. Bouw daarom een (kleine) koelkast in op je tuinterras, bijvoorbeeld onder de tuintafel.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een complete tuinbar met comfortabele tuinstoelen, zodat je lekker dicht bij het drinken zit en daarvoor niet hoeft te lopen. Heb je op jouw terras geen ruimte, dan kun je er ook voor kiezen om een drinkgelegenheid te plaatsen in jouw tuinhuisje of achter de schuifpui van jouw huis. Zo verzeker je jezelf ervan dat je altijd een lekker drankje in de buurt hebt.

 

Share This