En wie ben jij?

En wie ben jij?

Mama, hoe was jouw oma vroeger? Kinderen hebben regelmatig vragen over hun afkomst en familiegeschiedenis. Je achtergrond, familie en alles wat je belangrijk vindt, bepaalt je identiteit. Sabri vertelt waar hij vandaan komt en zo ontdekken kinderen wie ze zijn.

En wie ben jij? is een ontdekkingstocht langs opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes, school en gezin. De reis gaat naar verre landen, maar ook langs stad en platteland en de verschillende culturen binnen Nederland. Het is een sympathiek werkboek dat helpt kinderen antwoord te geven op vragen over en zich bewust worden van hun identiteit. Een leuk boek voor thuis, op school en in therapie. Om samen uit te werken of zelfstandig.

Over de auteur
Yvonne Droogh (1969) is transcultureel systeemtherapeut. Zij is sinds 2006 werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie, als gezinstherapeut. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk waar zij specialistische GGZ-hulp biedt aan kinderen en gezinnen. Haar boek En wie ben jij? is autobiografisch en beschrijft de zoektocht van kinderen naar hun culturele achtergrond.

6665En wie ben jij?
Door: Yvonne Droogh
Illustraties: Ingrid Robers
ISBN: 9789085606659
Aantal pagina’s: 72
Prijs: € 14.90

Share This