Energiezuinige Warmetruiendag

Energiezuinige Warmetruiendag

Doe je op vrijdag 7 februari ook mee aan de Greenchoice Warmetruiendag? Je trekt een warme trui aan, zet de verwarming een graadje lager en bespaart 7 procent energie per graad en dus ook 7 procent  CO2-uitstoot.

Wist je dat er heel veel energie te besparen is bij het verwarmen van woningen, kantoren en scholen? Daarmee is een hele grote winst te boeken voor het klimaat. Onderzoeken tonen aan dat er een enorm potentieel ligt als het gaat om energiebesparing:
1. Volgens onderzoekers van de universiteit van Cambridge kan door bestaande energiebesparingstechnieken en kennis slim in te zetten wereldwijd meer dan 70 procent worden bespaard.
2. Uit onderzoek van o.a. de Universiteit van Tilburg blijkt dat de gemiddelde Nederlander onbewust onbekwaam is als het gaat om energieverbruik. Zo heeft 43 procent van de mensen geen idee hoeveel zij maandelijks betalen voor hun gasverbruik. Verder blijkt dat 27 procent van de onderzochte huishoudens de thermostaat niet benut om energie te besparen. Het huis wordt ’s nachts op dezelfde temperatuur verwarmd als ’s avonds, terwijl een lagere nachtstand de gasrekening met gemiddeld 11 procent kan laten dalen.
3. Niet alleen consumenten en bedrijven worden aangesproken om energie te besparen, ook de overheid kan daarin een belangrijke rol vervullen. Onderzoek van het Tilburg Sustainability Center (TSC) laat zien dat gericht overheidsbeleid het energieverbruik van gezinnen doet dalen.

Warmetruienweetjes op Facebook
Tot aan de Greenchoice Warme Truiendag staan er op Facebook regelmatig handige ‘Wattcher Warme Truien Weetjes’. Inzichten en tips om je te helpen bij het besparen op elektriciteit en gasverbruik in huis. Verder kun je meedoen aan de Fotokaart Wedstrijd waarmee je mooie prijzen kunt winnen, waaronder een Wattcher! Dus volg de weetjes en ‘warm alvast een beetje op’ in de aanloop naar 7 februari!

images

Share This