Espresso on the go

Espresso on the go

Wie echt niet langere tijd zonder z’n kopje espresso kan, is er nu een oplossing: de Minipresso. Hiermee zet je waar je ook bent een heerlijk vers bakje espressokoffie.

Wist je dat Nederlanders tot de meest fanatieke koffiedrinkers ter wereld behoren? Alleen de Finnen, Noren, Zweden, Denen, Oostenrijkers en Zwitsers blijven ons nog voor. Koffie neemt een belangrijke plaats in in ons dagelijks leven. Per dag drinken we gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie. Op jaarbasis is dat zo’n 150 liter koffie per persoon. Het is dus niet vreemd dat waar we ook zijn graag een kopje koffie drinken. Onderweg ging dat tot nu toe best prima met een kleine thermoskan, dan had je in de auto of in de trein toch even je koffiemomentje. Maar echt vers is de koffie natuurlijk niet meer. Daar hebben  koffiefanaten wat op gevonden.

Espresso of ristretto
Met de Minipresso zet je waar je ook bent je eigen verse kopje espresso of ristretto. Je moet er zelf wel even voor pompen om de druk erop te zetten en het hete water door de koffie te persen. Voor een espresso moet je 18 keer pompen, voor een ristretto 13 keer. Er past 70 ml water in het apparaatje en dat levert je 50 ml overheerlijke verse koffie op. Je kunt de Minipresso hier voor 30 euro bestellen. Begin 2015 heb je hem in huis.

 

Share This