Eten waar je warm van wordt

Eten waar je warm van wordt

Nu de temperatuur daalt, moeten we ons weer meer wapenen tegen de kou. Warm aankleden, maar ook eten waar we lekker warm van worden. Zodat  we weer energie krijgen om ons lichaam op temperatuur te houden. Herfsteten dus.

Natuurlijk volgen we de seizoenen in wat we eten. Bijvoorbeeld winterwortels, kool, paddenstoelen en natuurlijk de pompoen!  Je kunt hier zoveel heerlijke gerechten mee maken. Denk aan pompoensoep, een stoofschotel, of pompoenstamppot.

Herfstige pompoenstamp

Dit heb je nodig:
1 pompoen, 2 friszure appels, olijfolie, 2 tl djinten, 1 kg aardappelen iets kruimig, 100 ml melk, 1/2 tl gemalen kaneel, 150 g geraspte belegen kaas

imagesVerwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd vervolgens met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de appels en snijd die ook in blokjes.

  • Schep de pompoen en de appel om in een kom met wat olie, djinten, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven.

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Stamp de aardappelen fijn en roer door met de melk. Meng het pompoen-appelmengsel, de kaneel en kaas door de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met gehaktballetjes.

Tip: Ook erg leuk om een pompoen, in het kader van Halloween, uit te hollen met de kinderen. Dat staat leuk in de vensterbank met een kaarsje erin. Of wat kleinere pompoenen bij elkaar bij de voordeur of op een schaal in huis.

Fotocredits: veelkantie.nl 

Share This