EXKi: gezonde fast food nu ook in Amsterdam

EXKi: gezonde fast food nu ook in Amsterdam

Op 18 augustus open EXKi een nieuwe vestiging op Amsterdam Centraal Station. Onder het motto natural, fresh & ready biedt EXKi gezonde, kwalitatieve, maar bovenal lekkere producten voor elk moment van de dag.

Bij EXKi vind je dagverse broodjes, salades, soepen en verse sappen. Trek in een goede kop koffie? Dan kun je hier ook terecht! Hiervan kun je genieten in een prettige omgeving of je neemt het mee voor onderweg. Dat het concept geslaagd is, is duidelijk. EXKi is bijna 15 jaar geleden opgezet in België en heeft inmiddels vestigingen in steden als Brussel, Parijs, Milaan en Luxemburg.

Natural, Fresh & Ready
Bij EXKi kun je ervan op aan dat alle producten volledig vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen en andere ‘productverbeteraars’. Bovendien is een deel van het assortiment biologisch. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen, worden alle producten dagvers bereid met ingrediënten van het seizoen. Het aanbod verschilt per dagdeel. ‘s Ochtends wordt een uitgebreid en gevarieerd ontbijt geserveerd. In de middag kun je terecht voor broodjes, soepen, salades en quiches en ’s avonds ligt de nadruk op  warme gerechten. Iets zoets toe? Maak je keuze uit het ruime assortiment ambachtelijke taarten en lekkernijen.

Originele recepten
Om de gasten elke dag opnieuw te verrassen met originele en gezonde recepten, werkt EXKi samen met de gerenommeerde ‘groentekok’ Frank Fol. Hij heeft speciaal voor EXKi, als vervanging voor boter en mayonaise, de beroemde ‘Légumaise’ gecreëerd. Een spread die net zo smeuïg is als mayonaise maar 4x minder olie bevat en voor 80% uit groenten bestaat.

Ecologische voetafdruk
Gezondheid, respect voor het milieu en eerlijke handel zijn de uitgangspunten van EXKi. Om die doelen te bereiken, wordt in samenwerking met het WWF de ecologische voetafdruk van de restaurants berekend, om deze vervolgens proactief te verkleinen. Veel zorg gaat bijvoorbeeld uit naar milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, scheiding van afval en gebruik van groene energie. EXKi ondersteunt eerlijke handel zoveel mogelijk en werkt dan ook intensief samen met Max Havelaar.

Wie zit er achter EXKi?
3 Belgische oud-klasgenoten Frédéric Rouvez, Nicolas Steisel en Arnaud de Meeûs lanceerden begin 2001 een nieuwe formule voor snelle, gezonde en kwalitatieve maaltijden. EXKi was een feit. De eerste winkel werd geopend in Brussel en nog geen jaar later opende een tweede vestiging in diezelfde stad. Inmiddels heeft EXKi meer dan 50 vestigingen, in vier verschillende landen (België, Frankrijk, Luxemburg en Italië). Ondanks deze snelle groei, blijft het concept trouw aan zijn basisprincipes: het bieden van een breed assortiment dat bestaat uit gezonde en evenwichtige producten die worden bereid met natuurlijke, verse en kwalitatief hoogstaande ingrediënten.

exki logoKijk voor meer informatie op exki.com

Share This