Fashion en foto’s in Rotterdam

Fashion en foto’s in Rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam presenteert voor het eerst in Nederland een overzicht van het iconische werk van topfotograaf Horst P. Horst. Samen met eigentijdse ontwerpen van fashion designer Mattijs van Bergen een must-see voor elke fashionista!

Als vaste fotograaf van Vogue fotografeerde Horst P. Horst creaties van vooraanstaande couturiers als Coco Chanel, portretteerde hij Hollywoodsterren als Marlène Dietrich en werkte hij samen met kunstenaars als Salvador Dali. Dat leverde stuk voor stuk iconische foto’s op. Met Horst P.Horst, Photographer of Style is voor het eerst in Nederland een grote retrospectieve tentoonstelling te zien over het leven en werk van Horst, één van de belangrijkste mode- en portretfotografen van de twintigste eeuw.

Madonna

Menig artiest liet zich inspireren door het iconische werk van Horst, waaronder zangeres Madonna die haar videoclip en tournee ‘Vogue’ geheel in de stijl van Horst maakte. Ook de bijbehorende documentaire Truth or Dare, in Bed with Madonna’ was niet voor niets in classy zwart-wit opgenomen.

Spannend

Geïnspireerd door de iconische zwart-wit fotografie uit de museumcollectie heeft mode-ontwerper Mattijs van Bergen een nieuwe collectie ontworpen. Zoekend naar een spannende combinatie tussen beeld, ontwerp, materiaal en techniek geeft hij de foto’s in zijn ontwerpen een nieuwe dimensie. Nederlandse modefotografen hebben vervolgens – allen in hun eigen stijl – de modecollectie vastgelegd. Zowel de modecollectie van Van Bergen als de foto’s zijn te bewonderen in de tentoonstelling Photo to Fashion.

Ontmoet de ontwerper

Ben je in het bezit van een museumjaarkaart? Dan is er zondag 22 november 2015 om 15.00 uur een speciale Meet & Greet met mode-ontwerper Mattijs van Bergen die vertelt over zijn werk. Aansluitend, om 15.30 uur kun je mee met een rondleiding langs de expositie Horst P. Horst Photographer of Style.

De tentoonstellingen Horst P. Horst, Photographer of Style en Mattijs van Bergen, Photo to Fashion zijn te zien tot en met 10 januari 2016. Ga voor actuele openingstijden en prijzen naar www.nederlandsfotomuseum.nl

 

Foto: Corset by Detolle for Mainbrocher, 1939 © Conde Nast, Horst Estate 

 

Share This