Feel good food van Nigella Lawson

Feel good food van Nigella Lawson

Vandaag verschijnt in Nederland het nieuwe kookboek van Nigella Lawson ‘Simply Nigella’. Weer een mooi boek met 125 recepten die ons leven leuker en eenvoudiger maken.

In ‘Simply Nigella’ brengt Nigella Lawson het oprechte plezier om in de keuken te staan terug. Het bevat lichte, eenvoudig te bereiden recepten voor elke dag die goed in ons drukke doordeweekse leven passen. Gerechten boordevol ingrediënten waar lichaam en geest gelukkig van worden. Maar je vindt ook rijke en extravagante gerechten voor speciale gelegenheden. De boodschap is even simpel als duidelijk: het draait allemaal om balans.

Recepten
We zouden eigenlijk altijd de moeite moeten nemen om een lekkere maaltijd te bereiden, wat, waar en met wie we ook eten. In Simply Nigella vind je ontbijt- en brunchrecepten, snelle, lichte avondmaaltijden en gerechten om – eenvoudig en stressvrij – grotere groepen te entertainen. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan ‘bowlfood’, dat je heel gemakkelijk uit een kom eet: soepen, supersnelle roerbakgerechten, pasta’s en eenpansmaaltijden. Natuurlijk biedt Simply Nigellaook een groot scala zoete heerlijkheden, inclusief fantastische zuivel- en glutenvrije recepten. Simply Nigella is het perfecte recept tegen drukte en chaos in het hectische leven van alledag. Een essentieel kookboek dat past in elke moderne keuken.

Nigella Lawson (1960) wordt beschouwd als een van de invloedrijkste foodwriters van dit moment. Ze geniet een sterrenstatus als kok, als schrijfster en als televisiepersoonlijkheid. Van haar hand verschenen o.a. de bestsellers Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Nigella express en Keuken. Recepten uit het hart van het huis.

Alvast een voorproefje uit het boek.

Salade van zalm, avocado, waterkers en pompoenpitten 

Dit heb je nodig voor 2-3 personen
2 wildezalmfilets (250 g)
2 lente-uitjes, schoongemaakt
1 tl zwartepeperkorrels
2,5 tl limoensap
2 tl zeezoutvlokken
3 el pompoenpitten
100 g waterkers
1 tl troebele biologische appelciderazijn
1 kleine rijpe avocado
1 el koudgeperste koolzaadolie of extra vergine olijfolie
1 tl zeezoutvlokken

Zo maak je het
Leg de zalmfilets in een kleine koekenpan (20 cm) en zet ze onder koud kraanwater. Voeg de hele lente-uitjes en de peperkorrels toe. Knijp de limoen erboven uit, strooi het zout erover en breng alle zonder deksel aan de kook. Keer de filets om als het water begint te borrelen. Neem de pan van het vuur en laat zo nog 7 minuten staan. Neem de filets uit het water en laat ze helemaal afkoelen, dat duurt ongeveer 1 uur. Als de zalm is afgekoeld zal hij door en door gaar zijn, met mals vlees dat vanbinnen koraalroze is.

Begin ondertussen met de salade. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en schud regelmatig om. Leg ze op een koud bord.

Doe de waterkers in een grote lage kom en sprenkel de azijn erover, schep de salade om. Verwijder het vel van de zalm en scheur de vis in kleine stukjes die je door de sla doet. Halveer en ontpit de avocado, snijd het vruchtvlees in plakjes en leg die op de zalm en de waterkers. Sprenkel de olie over de salade, strooi het zout erover en de helft van de pompoenpitten en schep alles voorzichtig om. Bestrooi de salade met de rest van de pompoenpitten en tast toe.

Nog een recept uit Simply Nigella vind je op recepten.planetfem.com

nige
Simply Nigella

Licht en luxe feel good food
Nigella Lawson

€ 34,99
Gebonden
384 blz.
ISBN 9789045030777

Share This