Feesten en zeilen tijdens de 80ste Sneekweek

Feesten en zeilen tijdens de 80ste Sneekweek

Dit jaar wordt de 80ste Sneekweek gehouden! Van donderdag 30 juli tot met zondag 9 augustus vindt dit fantastische (zeil)feest weer plaats in Sneek, op het Sneekermeer, de Zoutepoel en de Goingarypster Poelen.

Op donderdag gaat het in Sneek al los met allerlei gezellige activiteiten in de stad. Maar de officiële opening is op vrijdag met live-muziek, een vlootschouw, de boot van het jaar, een spectaculaire Flyboardshow en vuurwerk.

Jubileumactiviteiten voor kinderen
Tijdens deze julibileumeditie van de Sneekweek worden op het Starteiland de ‘Sneekweek familiedagen’ georganiseerd op maandag en dinsdag 3 en 4 augustus. Overdag is er van alles te doen voor de kinderen. Er is een kinderboerderij en er worden oud-Hollandse spelletjes georganiseerd. Zin om een prinses of een kikker te zijn? Laat je dan schminken op het Caribisch Terras. Ook kun je een karikatuurtekening van je zelf laten maken. Naast al deze activiteiten is er live-muziek en zijn er dj’s die hun plaatjes komen draaien. Op maandagavond vanaf 18:30 uur ’s avonds kunnen de kinderen helemaal los gaan tijdens de KIDS Schuimparty XXL op de muziek van dj Sipke. Dus trek je zwemkleding aan en zorg voor een duikbril en dan kan jouw avond niet meer stuk! Vanaf 21:00 is de feesttent geopend voor alle leeftijden. In het café zorgt dj Robin Evertz voor een spetterend feest.

Footdtrucks
Nieuw dit jaar is het Foodtruck Festival Boats & Bites op het Caribisch Terras op maandag t/m woensdag 3, 4 en 5 augustus 2015 van 12:00 – 20:00 uur. Vijf foodtrucks zetten hun beste culinaire beentje voor om je iets lekkers voor te schotelen.

Volvo Ocean Race
Op dinsdag 4 augustus is er aandacht voor de Volvo Ocean Race. Zeiler Gerd-Jan Poortman van Team Brunel verzorgt 3 presentaties in de feesttent en wel om 13.00 uur, 15.30 uur en 19.30 uur (tijden onder voorbehoud). De bekende voordekker laat in woord en beeld zien hoe spectaculair de Volvo Ocean Race is. Op het terras kun je testen of je de kracht in huis hebt om zelf aan een Oceaanrace mee te doen. Gaastra heeft daar namelijk een zogenaamde grinder staan, een levensgrote koffiemolen waarmee de zeilen worden gehesen. Laat zien wat je in huis hebt en maak kans op een van de mooie prijzen die Gaastra hiervoor beschikbaar stelt. Om 16:00 uur begint de Aftersail waar bij dj BrendNew voor de muziek zorgt. Vanaf het Carabisch Terras volg je rond een uur of 18:00 de teamwedstrijden van de Regenbogen (Friesland vs Holland). ’s Avonds bouw je een feestje in het café van ‘it Foarûnder’ waar huis dj Sipke er een spetterend feest van maakt.

Op woensdag vanaf 10.00 uur vindt de traditionele Hardzeildag plaats – met zeilwedstrijden op het Sneekermeer – feest op het Starteiland en Toeristische braderie en muziek in de binnenstad. En op vrijdag om 14.00 gaat de Rubberboot Race van start door de grachten van Sneek in 2 leeftijdscategorieën. Al peddelend in je rubberboot door de grachten van Sneek strijden voor leuke Sneekweekprijzen en natuurlijk de eer!

Slotconcert
De Sneekweek wordt op zondag afgesloten met het Sneekweek slotconcert,  een soort ‘klein Prinsengrachtconcert’, maar dan in de Looxmagracht. Het concert is gratis bij te wonen en in de gracht is ruimte voor ongeveer 125 bootjes en sloepen met publiek die van het concert kunnen genieten. Langs de kades is ook nog eens ruimte voor duizenden muziekliefhebbers

Kijk voor meer info op sneekweekgids.nl

Fotocredits: voordeeluitjes.nl

Share This