Feesten in Valencia

Feesten in Valencia

Van 15-19 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse feest ‘Las Fallas’, een van de luidruchtigste en best bezochte feesten van Spanje. Overweeg je een stedentrip, grijp dan je kans om dit indrukwekkende feest mee te maken.

Tijdens Las Fallas wordt het straatbeeld in Valencia volledig gedomineerd door honderden reusachtige poppen gemaakt van piepschuim, karton en hout en de kinderpoppen van papier-maché. Deze ‘ninots’ worden vaak gebruikt om prominenten op de hak te nemen. Tijdens de verschillende parades worden de kleurrijke poppen – sommige zijn wel 25 meter hoog! – geshowd en beoordeeld door vakjury’s. Verder zijn er overal in de stad muziekoptredens, dj’s, paella-kookwedstrijden op straat, veel drank, churros en er is vuurwerk, heel veel vuurwerk.

fallas-valenciaHoogtepunten
• 17 en 18 maart: bloemenoffers aan de Virgen de los Desamparados (de heilige maagd van de hulpbehoevenden) en prijsuitreiking mooiste Fallas
• 18 maart: Nit del Foc, nacht van het vuur (spectaculaire siervuurwerkshow)
• 19 maart: Cabalgata del fuego (vuurparade)
• 19 maart: Cremá, het verbranden van de poppen

Reuzenrad
Vanuit de  ‘mirador Valencia’, het reuzenrad, kun je vanaf 70 meter hoogte het spectaculaire vuurwerk bekijken of de cremá (verbranding van de Fallas). Het reuzenrad staat aan het begin van Avenida Aragon (vlakbij het Turia park).

Share This